• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Lahko sreča na delovnem mestu pripomore k rasti BDP?

V četrtek, 21. novembra 2019, bo v Kristalni palači v Ljubljani konferenca En.ekonomika & industrija 019, na kateri se bo kot osrednji govorec predstavil Meik Wiking, direktor danskega Inštituta za raziskovanje sreče. Wiking je avtor svetovnih uspešnic Hygge in Lykke, na dogodku pa bo spregovoril o sreči in produktivnosti na delovnem mestu.

Čeprav številni zaposleni sreče in službe verjetno ne bi povezovali, pa Wiking trdi, da lahko sreča na delovnem mestu pripomore k rasti bruto družbenega proizvoda. »Če so zaposleni na delovnem mestu srečni, se učinkovitejše posvečajo rešitvam in reševanju problemov. Podjetju to seveda koristi, saj je tako produktivnejše. Takšna povezava je logična, kajti ljudje, ki na delovnem mestu niso srečni, bodo svoje sposobnosti vlagali drugam,« pojasnjuje. Meni, da bi morala podjetja v prvi vrsti jasno opredeliti vlogo in dolžnosti zaposlenih ter jih seznaniti s pričakovanji delodajalca. »Podjetje je v veliki meri odgovorno za izkušnjo zaposlenega, zato močno vpliva na njegovo doživljanje dela v povezavi s srečo. Strukturne težave v podjetju so element, nad katerim zaposleni nima nadzora ali ga ima zelo malo,« dodaja. Delodajalcem tako svetuje, naj svojo pozornost usmerijo na področja, kot so medsebojni odnosi, prijaznost, velikodušnost, zaupanje in zadovoljevanje osnovnih finančnih potreb.

Meik Wiking v Slovenijo prihaja na povabilo za energetiko specializirane medijske hiše Montel Energetika.NET, ki v sodelovanju s Slovenskim združenjem za energetsko ekonomiko organizira četrto konferenco En.ekonomika & industrija 019. V naslednji številki Marketing magazina, ki izide konec decembra, si boste lahko prebrali intervju z Wikingom in morda njegove nasvete, kako zagotoviti srečno delovno okolje, udejanili tudi v vašem podjetju.