• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dogodki tedna

Znova nas čaka pester teden, ko se bo kar težko odločiti, katerega z marketingom povezanega dogodka se udeležiti. Za lažjo odločitev smo že v uredništvu MM naredili izbor po našem mnenju najzanimivejših.

Jutri, 19. novembra 2019, lahko dan začnete na SaleSquezovem poslovnem zajtrku o avtomatizaciji spletne prodaje, ki bo v Hotelu Cubo v Ljubljani. Poleg predstavitve orodja za avtomatizacijo prodaje SaleSqueze bosta strokovnjaka Damjan Blagojević in Jure Habbe predstavila različne rešitve za različne stopnje prodajnega lijaka. Svojo izkušnjo z orodjem SaleSqueze in prednosti njegove uporabe bo predstavil tudi predstavnik podjetja Elaphe, ki orodje že uporablja pri svojem poslovanju.

Po zajtrku lahko skočite še do knjigarne Konzorcij, kjer se bo ob 13. uri začela predstavitev druge knjige dr. Amadee Dobovišek z naslovom Učinkovito uresničevanje tržnih strategij. Pogovoru z avtorico se bosta pridružila mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS, in Andrej Božič, priznani menedžer in svetovalec ter partner BB Consulting, povezovala pa ga bo Petra Kovič, odgovorna urednica Delove priloge Svet kapitala.

V sredo, 20. novembra 2019, Društvo za marketing Slovenije pripravlja sklepni marketinški zajtrk v letu 2019. V kavarni Sputnik bodo gostili Medejo Lončar, direktorico podjetja Siemens v Sloveniji in na Hrvaškem. V pogovoru z gostjo bodo udeleženci spoznali njeno karierno pot in ugotovili, kako sodobni marketing vidi ena od najuspešnejših slovenskih menedžerk.

Prav tako v sredo, in sicer ob 9. uri, bo Sami Basut, kreativni direktor v turški oglaševalski agenciji Manajans/JWT, v okviru SOZ Akademije predaval o oznamčenih vsebine in vlogi videa v marketingu in oglaševanju. Predavanje bo potekalo v prostorih Telekoma Slovenije v Ljubljani.

V četrtek in petek, 21. in 22. novembra 2019, bo v portoroškem Hotelu Slovenija konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu Sporto. Dogodek bo na enem mestu združil glavne igralce na področju športnega posla v širši regiji; prisotni bodo predstavniki številnih sponzorskih znamk, športnih organizacij, agencij in medijev iz 14 držav.

V četrtek bosta še dva zanimiva dogodka – v Kristalni palači v Ljubljani bo potekala 4. konferenca en. ekonomika & industrija 019. Na njej bo osrednji govorec Meik Wiking, direktor danskega Inštituta za raziskovanje sreče ter avtor svetovnih knjižnih uspešnic Hygge in Lykke, ki bo spregovoril o sreči in produktivnosti na delovnem mestu. Intervju z njim boste lahko prebrali v zadnji letošnji številki Marketing magazina.

Na Gospodarski zbornici Slovenije pa bo jubilejni, 20. izbor za najletno poročilo 2018, na katerem bodo podelili edine strokovne nagrade na področju poslovnega in računovodskega poročanja, ki so platforma za najvišje standarde v pripravi letnih poročil.

Še skok v tujino: v Amsterdamu na Nizozemskem bodo v četrtek, 21. novembra 2019, podelili oglaševalske nagrade Epica 2019. Na Epici bo tudi naš novinar Gašper Meden, ki bo z dogodka poročal iz prve roke.