• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dogodki tedna

Po nekaj tednih zatišja nas čaka spet bolj pester teden, ko se boste lahko udeležili precej zanimivih dogodkov s področja marketinga in komuniciranja.

Nejc Slovnik in Lucija Lepšina bosta na MModernem seminarju govorila o tem, kako umestiti video v naše marketinške aktivnosti.

Že danes (11. november 2019) bo v prostorih Gospodarske zbornice v Ljubljani jesensko mesečno srečanje Društva za marketing Slovenije, ki je tradicionalno namenjeno športnemu marketingu. Tokrat bodo udeleženci spoznali dobre prakse. O tem kako, kdaj in v kakšnih razmerah uporabiti aktivnosti športnega marketinga za doseganje svojih marketinških in prodajnih ciljev, bodo govorili Jožko Križan (Smučarska zveza Slovenije), Leon Šikovec (Sberbank), Peter Curk in Valentina E. Džuban (Petrol), Tomaž Ambrožič (Sport Media Focus) in Urban Kramberger (Pivovarna Laško Union).

V torek, 12. novembra 2019, med 10. in 14. uro, bo v prostorih podjetja Phillip Morris Ljubljana MModerni seminar z naslovom: »Kako umestiti video v vaše marketinške aktivnosti?« Na drugi delavnici nove sezone MModernih seminarjev, ki jih organizira Marketing magazin, bosta Nejc Slovnik, soustanovitelj in partner v agenciji POINT OUT, in Lucija Lepšina, samostojna strokovnjakinja za komuniciranje, predstavila najnovejše trende in pristope na področju videovsebin, digitalnih medijev in družbenih omrežij.

V sredo, 13. novembra 2019, bo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani potekala študentska konferenca PR teater, ki letos poteka pod tematskim naslovom Komunikacijska džungla. Med predavatelji bodo tudi Petra Krulc (Grey Ljubljana), ki bo govorila o tem, da »Kreativnost lahko reši svet«, Tilen Lamut inAnja Petrovčič (Propiar) s predavanjem »Kriza je, je treba šparat«, Nenad Senić (PM, poslovni mediji) s predavanjem »Vas slišijo?« in Amadeja Kavšek (Stratkom) na temo »V džungli komuniciranja in medijev«.

V četrtek, 14. novembra 2019, lahko obiščete kar tri dogodke. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo konferenca Ecommerce day, na kateri organizatorji obljubljajo bogat program z več kot 15-imi vrhunskimi predavatelji z raznolikih področij, ki zajemajo spletno trgovino, marketinške inovacije, novosti plačilnih sistemov, razvoj novih poslovnih modelov in širjenje na tuji trg.

14. novembra ob 18.30 bo v ljubljanskem podhodu Ajdovščina tudi otvoritev 26. bienala oblikovanja BIO 26| Skupno znanje. Goste bodo pozdravili Matevž Čelik, direktor MAO, kustos Thomas Geisler in pomočnica kustosa Aline Lara Rezende. Bienale, ki bo trajal do 9. februarja 2020, bo odprla Petra Culetto, državna sekretarka z Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

V četrtek, 14., in v petek, 15. novembra 2019, bo v Grand hotelu Bernardin 21. poslovna konferenca Portorož. Konferenca letos poteka pod naslovom »Zmagajmo v svetu, ki se obrača na glavo«, gre pa za osrednji gospodarski dogodek in stičišče najpomembnejših »poslovnih« imen v Sloveniji. Je prostor izmenjave najboljših poslovnih praks in priložnost, da poslovneži iz prve roke slišijo o prihajajočih trendih na gospodarskem področju.