• Facebook
  • Twitter
  • RSS

MModerni seminar: Naprej k osnovam komunikacije

Čeprav večina od nas deluje v komunikacijski panogi, pa se po mnenju strokovnjakinje za komuniciranje Petre Rutar veliko premalo in načrtno posvečamo sami veščini komuniciranja. To bo namreč tema naslednjega MModernega seminarja.

»Čeprav je veščina komuniciranja najpomembnejša od vseh, ki jih ljudje sploh imamo, se je le malokdaj načrtno učimo. Zato bomo s pomočjo nevrolingvističnega programiranja spoznali, kako lahko izboljšamo svoje komuniciranje s seboj in vsemi drugimi, da bomo še uspešnejši na vseh področjih življenja,« pravi Petra Rutar. Ob tem dodaja, da vam bo seminar odprl nove smernice v komunikaciji, poleg tega pa boste spoznali »orožja«, ki vam bodo olajšala delo.

KDAJ: 21.11.2019, med 8:30  in 12:30, v prostorih Phillip Morris Ljubljana
PRIJAVI SE NA: [email protected], tel: 01 43 45 640
CENA SEMINARJA: 125,00 EUR + DDV. Za prijave do 13. 11. 2019 in naročnike MM 25 % popust.

MM-garancija: Če s seminarjem ne boste zadovoljni, vam vrnemo denar.

V teoretičnem delu seminarja boste najprej ponovili osnove, torej vrste, simbole in procese komuniciranja ter značilnosti verbalne in neverbalne komunikacije. Seveda ne boste izpustili dejavnikov uspešne komunikacije, vključno s poslovno komunikacijo. Spoznali boste tudi osnove nevrolingvističnega programiranja (NLP) in jih uporabili v praktičnem delu seminarja.

Komu je seminar namenjen?

Seminar priporočamo menedžerjem in podjetnikom (spodbujanje ustvarjalnosti v ekipi, oblikovanje identitete podjetja, gradnja boljših odnosov med zaposlenimi, odkrivanje potencialov posameznika), prodajalcem, piarovcem in tržnikom (kreativno komuniciranje s trgom in strankami, doseganje boljših prodajnih rezultatov), učiteljem in predavateljem (obvladovanje strahu pred šolo, učne težave, motivacija, oblikovanje boljših strategij učenja in poučevanja), zdravstvenim delavcem (boljša komunikacija s pacientom, obvladovanje stresa), osebnim svetovalcem (poglobitev v razgovor, učinkovitejše postavljanje vprašanj ter kadrovnikom (dober intervju, boljše svetovanje, ocenjevanje zaposlenih).

Morda vam pri odločitvi o udeležbi pomagajo naslednja vprašanja:

  • Ste eden od tistih, ki imate zelo veliko znanja, a menite, da zmorete več?

  • O komunikaciji veste že skoraj vse, vendar čutite, da je v praksi včasih ta zelo težavna in ne steče na tako visoki ravni, kot bi želeli?

  • Želite svoje znanje kakovostno implementirati v svoj posel in s tem pridobiti več zadovoljnih naročnikov?

  • Ste utrujeni od starih vzorcev vedenja in mišljenja ter jih želite izboljšati?

  • Podajate natančna navodila, pa delo še vedno ni narejeno tako, kot želite?

  • Imate morda občutek, da komunikacija ne steče gladko oziroma da vas drugi ne slišijo?

  • Imate kakšno fobijo ali strahove ob določenih priložnostih, kot je javno nastopanje?

O predavateljici

Petra Rutar se je po končanem študiju komunikologije specializirala še za odnose z javnostmi pri Slovenskem društvu za odnose z javnostmi (PRSS). Je iznajdljiva, izredno odprta in komunikativna ter vedno nasmejana. Spremembe in rešitve so njena stalnica. Prepotovala je velik del sveta in od tam prinesla veliko vtisov in idej, kako izboljšati sebe in druge. Obožuje dobro hrano in veliko se ukvarja tudi z vini, saj je bila kar desetletje na čelu Slovenskega festivala vin, trenutno pa je predsednica dobrodelnega društva Ženske in vino Slovenija, dolgoletna članica društva PRSS in članica uprave mednarodnega združenja IABC Slovenija.

V prostem času se sprošča z jogo in tekom ter neznansko uživa v športnih hobijih, ki jih nima malo. Ker je po naravi zelo radovedna, prebere vse, kar jo zanima, in pravi, da bo vedno iskala nove izzive in izkušnje, ker ima rada življenje.