• Facebook
  • Twitter
  • RSS

ADC*E spodbuja kreativce k reševanju težav prihodnosti

8. in 9. novembra 2019 bo v Barceloni 6. festival evropske kreativnosti, ki ga organizira Evropski klub umetniških direktorjev (ADC*E). Na letošnjem festivalu bodo slavili ljudi, ki že danes skrbijo za boljši jutri in rešujejo probleme prihodnosti.

»Jutrišnji dan bo dan nas vseh, a ga moramo ustvariti, zaščititi in skrbeti zanj,« pravi Fernanda Romano, kuratorka festivala. Teme, o katerih bodo govorili glavni govorci, se bodo dotikale predvsem tega, kako kreativnost uporabiti za lepšo prihodnost. O tem bo med drugim predaval José Miguel Sokoloff, globalni predsednik skupineMullenLowe Group, ki bo govoril o tem, kako je kreativnost lahko najmočnejše orodje za navdihovanje in povzročanje sprememb. Laura Hunter, kreativna direktorica v londonski agenciji Futerra, bo delila svoje misli o tem, kako se kreativci lahko spopadejo s svetovno krizo in se lotijo največjega izziva človeštva. Alexander Schill, glavni komercialni direktor v skupini Serviceplan, bo razmišljal o tem, kako ustvariti okolje, ki spodbuja inovacije, José María Batalla, ustanovitelj in kreativni direktor v barcelonskem oblikovalskm studiu La Casa de Carlota & Friends, pa bo poudaril, da ima kreativnost veliko moč in da lahko izboljša življenja ljudi in stanje na našem planetu.

V okviru festivala bodo potekali tudi delavnice, okrogle mize, kreativni inkubator in 28. podelitev nagrad ADC*E najboljšim delom s področja oblikovanja in oglaševanja.