• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Vsaj 6 razlogov, da ne zamudite 2. dne Zlatega bobna

Pred nami je drugi dan 26. Zlatega zlatega bobna. Tudi tokrat ne bo manjkalo družbeno odgovornih tematik, dobili pa bomo tudi znanstveni pogled na kreativnost.

Foto: Žiga Intihar

Tako kot včeraj se predavanja tudi danes začnejo ob 10. uri. »Manj govoričenja, več akcije,« pravi Tiffany Rolfe (R/GA). Blagovne znamke bodo namreč lepe besede morale podkrepiti z dejanji, da se bodo lahko povezale s svojimi strankami.

Ob 11. uri bo govora o »novi dobi vključenosti« ter konceptih odprtosti, distribucije in dostopnosti, ki jo pogojujejo. O tem bosta razpravljala Andres Vergara (McCann) in Rose Beaumont iz Mastercarda, ki je, mimogrede, dobil slovensko različico zvočne identitete.

Ob 12.15 sledi pogovor na temo skupnosti LGBTIA+ in oglaševanja z Jasonom Romeykom (Serviceplan), Julianom Wiehlom (revija Vangardist) in avantgardno  umetnico Lady Bunny. Sodelujoči se bodo med drugim spraševali, ali marketing z namenom dejansko škodi ali koristi posameznikom, ki jih s svojimi aktivnostmi povzdiguje.

Ste se kdaj spraševali o povezavi kreativnosti z našimi možgani? Mi tudi. Znanstveni pogled na »vodnjak novih idej« bo podal Bogdan Draganski, profesor na Univerzi v Lozani. Med drugim bo poskušal odgovoriti na vprašanje, ali je kreativnost zgolj zadeva ljudi ali pa je po drugi strani mogoče najti tudi kreativne živali.

Na letošnjem Zlatem bobnu bomo poslušali tudi o fotografiji. Rena Effendi, fotografinja pri National Geographicu, se že od začetka svoje fotografske kariere osredotoča na zgodbe ljudi. O njih bo govorila tudi na festivalu, kjer bo pod drobnogled vzela vprašanje, kakšno bo v prihodnje naše mesto v družbi, kjer se tehnologija razvija tako hitro, da prehiteva razvoj človeške rase.

Ob 20.30 bo podelitev nagrad, kjer ima Slovenija tri dela v ožjem izboru.