• Facebook
  • Twitter
  • RSS

MM priporoča: Sistem mode, prva slovenska javna konferenca o modi

24. in 25. oktobra 2019 bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani prva mednarodna konferenca o modi, ki jo organizirata Center za kreativnost in društvo za oblikovanje SOTO.

Na konferenci z naslovom Sistem mode bo predavalo okoli 30 strokovnjakov s področja modne industrije in modnih medijev iz več kot desetih držav. Predstavilo se bo tudi 20 najbolj aktualnih domačih blagovnih znamk. Med govorci bodo nekateri uspešni Slovenci, ki v tujini opravljajo poklice, ki jih pri nas v svetu mode še ne poznamo, kot so na primer razvijalec digitalnih vsebin, umetniška urednica, stilist za modne revije, strateg za razvoj blagovnih znamk ali raziskovalka trendov. Konference se bodo med drugim udeležili Anžej Dežan (Pariz, Chanel), Katja Horvat (New York, Hood by Air), Andrej Skok (Pariz), Anže Ermenc (Manchester, New Edge Magazine), Alenka Marsh (London/Milano, Alenka Marsh Design) in Angela Lukanovich (London, Voo Print Ltd.). Pogovarjali se bodo o vprašanjih, ki zadevajo razumevanje mode kot strategije in posla. Med drugim se bodo posvetili vprašanju, kako ustvariti mednarodno prepoznavnost, čeprav prihajate iz države, ki ni modna velesila, in kako to prepoznavnost graditi v svetu globalnih blagovnih modnih znamk.

Konferenca je posvečena povezovanju modne industrije s kreativnim in kulturnim sektorjem v Sloveniji, na njej pa bodo poskušali začrtati smernice prihodnjega razvoja slovenskega sistema mode.