• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Znani so prvi govorci na festivalu Kaktus 2019

29. in 30. oktobra 2019 bo v Beogradu peti festival celostnih komunikacij Kaktus 2019. Organizatorji obljubljajo, da bodo v srbsko prestolnico prišli najboljši svetovni kreativci in komunikatorji, razkrili pa so že nekaj imen.

Festival, ki bo letos potekal pod sloganom »Make room for a new bloom« (»Prostor, da se ponovno razcvetite«), bo letos otvoril eden od največkrat nagrajenih ameriških kreativcev Jean Zamprogno a.k.a Zampa, kreativni direktor ameriške agencije David The Agency iz Miamija. Zampo je finančno-poslovna spletna stran Business Insider lani uvrstila med 35 zvezd v vzponu, ki ključno vplivajo na oglaševalsko industrijo (35 under 35), letos pa je uvrščen na AdWeekov seznam Creative 100. Med vidnejšimi predavatelji bodo letos še Skaiste Sruogaite (Mars), Eduardo Marques (Publicis Spain) in Ioanna Mingou (Mastercard Europe), ki smo jo lahko videli in slišali tudi na letošnjem DIGGIT-u v Ljubljani.

Del letošnjega festivala bosta tudi »Dan inovacij« (namenjen programom mentorstva in izobraževanja za start-upe iz jugovzhodne Evrope) in »Dan talentov« oziroma tekmovanje »mladih talentov«, starih do 32 let. Podelili bodo tudi strokovne nagrade Kaktus 2019, in sicer v 23-ih kategorijah, prejele pa jih bodo organizacije, podjetja, inštitucije in agencije za najkakovostnejše in najbolj strokovno izvedene oglaševalske akcije preteklega leta. V 26-članski žiriji bo tudi šest slovenskih prestavnikov, in sicer Gregor Firbas (Futura DDB), Katja Mlakar (AVI), Kristijan Andoljšek (Innovatif), Sašo Dimitrievski (Renderspace), Sašo Petek (Agencija 101) in Luka Bajs (Grey Ljubljana).