• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Znan je preliminarni program 26. Zlatega bobna

Na govorniškem odru 26. mednarodnega festivala kreativnosti Zlati boben, ki bo med 17. in 18. oktobrom 2019 v Portorožu, se bo zvrstilo okrog 40 mednarodnih in domačih govorcev. Glavni govorec je slovenski filozof Slavoj Žižek.

Vsebinsko se letos Zlati boben osredotoča na »oglaševanje za boljši jutri«, kar ponazarjajo s sloganom »Kreativnost poganja spremembe«. Med govorci so organizatorji med drugimi napovedali še Andreo Henao (360 Agency Berlin in 360 Agency Europe, prve trajnostno usmerjene oglaševalske agencije na svetu), Dawida Szczepaniaka (VMLY & R Poljska), ki bo predstavil s kanskim levom nagrajeno oglaševalsko akcijo za revijo »The Last Ever Issue«, Andréja Felixa (Wunderman Thompson), ki bo predstavil koncept »figital« oziroma prepletanje fizičnega in digitalnega v naših mislih in v vsakdanjem življenju, Louisa Castilla (NeuroDigital Technologies), ki deluje na področju otipljive navidezne resničnosti, in številne druge, ki bodo predavali na temo blagovnih znamk, kreativnosti in znanosti.

Organizatorji napovedujejo številne programske spremembe, predvsem v dolžini samega programa in  »hitrejše in bolj dinamične formate vsebin«.

Izziv za mlade bobnarje

Slovenska turistična organizacija in Zlati boben tudi letos vabita mlade bobnarje, da se pridružijo tradicionalnemu natečaju za najboljši plakat na temo »Slovenija, dežela čistih in zdravih vod« Avtor najboljšega plakata ali serije plakatov bo prejel nagrado v višini tri tisoč evrov.. Ustvarjalci, mlajši od 30 let iz 57 držav, se lahko prijavijo do 10. septembra 2019.

Več informacij o Zlatem bobnu najdete tukaj.