• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Andrey Gubaydullin v Galeriji slavnih Zlatega bobna

Na letošnjem mednarodnem festivalu kreativnosti Zlati boben, ki bo 17. in 18. oktobra v portoroškem Hotelu Slovenija se bo imenom v Galeriji slavnih pridružil Andrey Gubaydullin, ustanovitelj ruske agencije Voskhod.

Gubaydullin je agencijo Voskhod (»Sončni vzhod«) ustanovil leta 1996 in od takrat je iz majhnega lokalnega podjetja prerasla v eno  od vodilnih oglaševalskih agencij v Rusiji. Pod njegovim kreativnim vodstvom so osvojili številne mednarodne nagrade in kar sedemkrat prejeli naziv ruske kreativne agencije leta. Na Zlatem bobnu je sodeloval že večkrat – kot govorec in žirant, leta 2014 pa je prejel tudi zlato uro za najboljšega kreativnega direktorja leta in nagrado za najbolj uspešno neodvisno oglaševalsko agencijo.

»Večkrat sem obiskal Zlati boben in videl, da so v Galeriji slavnih imena ljudi, ki so pomembno prispevali k festivalu in oglaševalski panogi v Evropi. Da se bom nekoč tudi sam znašel med njimi, si ne bi prestavljal niti v najbolj drznih sanjah, tako da sem res zelo srečen,« je med drugim povedal Andrey Gubaydullin, ki bo nagrado prejel 18. oktobra v Portorožu.

Galerijo slavnih so organizatorji festivala vzpostavili leta 2010 z namenom, da izkažejo čast izjemnim posameznikom, ki so s svojim delom pomembno zaznamovali kreativno industrijo.