• Facebook
  • Twitter
  • RSS

5. rojstni dan festivalov Forward bo prav poseben

Festivali kreativnosti Forward letos praznujejo peti rojstni dan in ob tej priložnosti organizatorji obljubljajo še več govorcev in zanimivega dogajanja. 13. in 14. junija 2019 vabijo v München, sledita pa še festivala v Zürichu in Hamburgu.

Prvi festival kreativnosti Forward je leta 2014 potekal na Dunaju, od takrat pa so se precej razširili, saj program ne zajema več le govorcev in okroglih miz, ampak tudi delavnice, performanse v živo, program za študente, večerne zabave in dodatne dogodke. »Za nas so festivali Forward modularni – vedno poskušamo dodajati nove stvari in spreminjati stare. Letošnji program ob peti obletnici bo še bolj razširjen in načrtujemo kar nekaj presenečenj za obiskovalce,« sta med drugim povedala ustanovitelja Lukas Kauer in Othmar Handl (intervju z njim lahko preberete tu).

Eno od presenečenj pa je že razkrito, in sicer nekateri od govorcev na münchenskem festivalu. Med njimi bodo David Carson, ameriški grafični oblikovalec, ki je znan po tem, da je povzročil pravo revolucijo na oblikovalsko-grafični sceni v ZDA, indonezijski kreativec, ilustrator, glasbenik in grafični oblikovalec Ferry Gouw ter David Vogel iz priznane ameriške digitalne agencije AKQA.