• Facebook
  • Twitter
  • RSS

SOF: prvi dan uspešno zaključen

Prvi dan SOF-a je za nami (čaka nas le še zabava, na kateri bodo zvečer »nažigali« Big Foot Mama) in predavatelji so več kot navdušili. Najbolj v ospredju je bil seveda Felix Baumgartner, veliko zanimivega pa so povedali tudi ostali.

Foto: Žiga Intihar, Tina Guček

Dan sta začela radijski voditelj Denis Avdič in Nik Goodman (mednarodni radijski svetovalec iz Velike Britanije) s predavanjem Resna zajebancija, pogovor pa je tekel (seveda) o radiu. Goodman je povedal, da je radio trenutno izjemno »vroč« medij, saj poslušalce spremlja skoraj štiriindvajset ur na dan. Radijske postaje in voditelji s poslušalci navežejo poseben odnos, ki temelji na zaupanju in prav to zaupanje je dandanes najbolj pomembno. To zato izkoristijo tudi (pametni) oglaševalci, ki svojo ciljno skupino dosežejo tam in takrat, ko to želijo (v avtu, v službi, doma ...). »Dandanes je težko dobiti pozornost ljudi, a s kreativnostjo ti to lahko uspe in radio je v tem zelo dober,« je predavanje zaključil Goodman.

Vrhunec dneva je bil vsekakor nastop ekstremista Felixa Baumgartnerja, ki je spregovoril o svojem skoku z roba vesolja. Ta njegov podvig je bil vsekakor izjemna poteza (marsikdo pravi, da je bil njegov skok za mlajše generacije to, kar je bil pristanek na Luni za starejše), ki jo je marketinško podprl Red Bull, blagovna znamka, s katero karizmatični Avstrijec sodeluje že od vsega začetka. »Takrat je bilo tako, da so mi dali nekaj nalepk in mi rekli, naj jih pač nekam nalepim,« je smeje povedal, danes pa vemo, da je vse skupaj precej bolj domišljeno in profesionalno.

Dan se je zaključil s pogovorom na tako imenovani vroči zofi, kjer sta klepetala igralec, producent, scenarist in režiser Dragan Bjelogrlić – Bjela ter urednik revije Playboy, Borut Omerzel. V pogovoru sta se dotaknila Bjelove naklonjenosti do Slovencev, dejstva, da brez tveganja ni dobre umetnosti in tudi tega, da je filmska industrija pogosto povezana z oglaševanjem. Dotaknil se je na primer teme umestitve produkta in povedal, da meni, da mora biti to narejeno čim bolj navpadljivo, kar pa ne pomeni, da ne bo učinkovito.

Obiskovalce SOF-a zdaj čaka prijetno druženje in »happy hour«, zvečer pa, kot rečeno, še zabava. Seveda pa komaj čakamo tudi jutrišnji dan, ki bo spet postregel z marsičem zanimivim ...