• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slovenska kuhinja kot nekoč

Včeraj so na Gospodarskem razstavišču odprli Gostilno pri Trubarjevi mami, kjer se bo v kletnih prostorih dvorane Jurček kuhalo po domače. Gre za novega člana družine Kaval Group, ki je tako svojo blagovno znamko dopolnila s še eno vrhunsko pridobitvijo.

V Gostilni pri Trubarjevi mami bodo stregli slovenske avtohtone jedi, med drugi golaž slovenske divjačine, pečene jagnječe krače z domačimi gomolnicami, pečene krvavice in pečenice, svinjsko potrebuševino in ajdove žgance, kislo zelje in ocvirke ter seveda leteče žgance. Vse najihove sestavine prihajajo od lokalnih pridelovalcev z ekološkimi certifikati, ljubitelji dobre hrane in pijače pa boste lahko izbirali tudi med obsežnim naborom vin in piv. Ob petkih se bo gostilna preobrazila v prostor za zabave tudi z glasbo v živo, gostje pa bodo lahko tudi zaplesali.

Dada Jerovšek je ob otvoritvi povedala, da ne gre za projekt, ki bi nastal iz danes na jutri, ampak se je ideja rodila že pred petimi leti, od takrat pa so jo skrbno izpopolnjevali. In prav letos, ko Kaval praznuje dvajseto obletnico, so to obeležili s tem, da so svojo ponudbo dopolnili tudi z značilno slovensko kuhinjo. Ponosni so, da jejedilnik soustvaril vrhunski chef Mojmir Šiftar, mladi talent po izboru gastronomskega vodnika Gault & Millau. V Kaval Group upajo, da bodo novost v ljubljanski (in slovenski) kulinarični ponudbi dobro sprejeli tako Slovenci kot tudi tujci. Prav slednji se bodo nedvomno razveselili gostilne, kjer bodo lahko poskusili jedi, kot so jih v Sloveniji jedli nekoč, seveda z malce sodobnejšim pridihom.