• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Cannes Lions pod vodstvom Simona Cooka

Mednarodni kreativni festival Cannes Lions, ki bo letos potekal od 17. do 21. junija, bo v rokah novega generalnega direktorja. Potem ko je uspešno opravljal vlogo podpredsednika za Kreativno odličnost in se izkazal kot vodja celotnega poslovanja, bo letos Simon Cook prevzel mesto generalnega direktorja.

Ob prevzemu funkcije je povedal, da se bo osredotočil na pospeševanje širjenja izobraževalnih in svetovalnih storitev ter digitalnih informacijskih storitev, kot tudi učinkovitega trženja. Na vprašanje, kaj bo letos drugače, odgovarja, da bodo uvedli dve novi nagradi, bolj se bodo osredotočali na kategorije, ki so blizu neodvisnim agencijam, več poudarka pa bodo dali tudi lokalnim trgom in manjšim blagovnim znamkam. »Z mojo ekipo se bomo posvetili predvsem temu, da bomo pomagali ljudem in njihovim podjetjem »odkleniti« njihov kreativni potencial. Verjamem, da je kreativnost katalizator za poslovno in osebnostno rast in vesel sem, da bo moja misija, da povezujem, informiram in vzpodbujam globalno kreativno-marketinško skupnost,« je še dodal.

Cannes Lions je že napovedal tudi prve mednarodne govorce, med njimi je tudi režiser Alfonso Cuarón, ki je za film Roma prejel nagrado Oskar.