• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Čas je za »šov« - kaj bo danes novega predstavil Apple?

Danes bo ob 18. uri v Steve Jobs Theater v Cupertinu (Kalifornija) Apple na svojem prvem letošnjem medijskem dogodku predstavil novosti. Že tradicionalno o novih izdelkih in storitvah kroži ogromno govoric, ki pa so zadnja leta vedno bolj resnične.

Letos je Apple vabil na dogodek s posebnim vabilom in sloganom »It's showtime«, kar naj bi v veliki meri nakazovalo na »glavno« novost, in sicer Applovo novo storitev za pretočne (video) vsebine. Med njimi naj bi bile tudi njihove serije (skupaj menda več kot 30) z Reese Witherspoon in Chrisom Evansom.

Druga novost je mini različica televizije Apple TV. Kaj bi lahko bilo lepšega od novih serij? Cenejša televizija, na kateri bi jih gledali, seveda.

Tretja novost naj bi bila posebna novičarska storitev, kjer bi za določeno naročnino neomejeno dostopali do (sicer zaklenjenih) novic medijskih hiš, kot so The Washington Post, The New York Times in drugi.

Četrtič, Apple Pay bi lahko dobil »družbo« v obliki Applove kreditne kartice. Fizično obliko kartice naj bi predstavili v sodelovanju s finančno družbo Goldman Sachs.

Naštete so glavne štiri novosti, številni tehnološki mediji pa v svojih napovedih omenjajo še nekatere druge strojne »dobrote«, kot so novi različici pametnega zvočnika HomePod, iPhone SE 2, nove slušalke AirPods in brezžično polnilno ploščo AirPower.

Prenos bo (če ne bo zapletov) na tej povezavi.