• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Danes svoja vrata odpira 25. Zlati boben

V Hotelu Slovenija v Portorožu se ob 12. uri začenja jubilejni, 25. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben.

Festival se odpre ob 12. uri z razstavo prijavljenih del, ob 13. uri pa v dvorani Cristoforo Colombo sledi refleksija ob 25-letnici najpomembnejšega oglaševalskega festivala v regiji. Svoj pogled bosta predstavila predsednika žirij Adrian Botan (McCann Worldgroup) in Dušan Drakalski (Ray Productions), pridružil pa se jima bo Guy De Launey, dopisnik revije Monocle.

Za njimi bo ob 14. uri s predavanjem »Oblikovanje preteklosti« nastopil kulturni antropolog in strateg Philip L. McKenzie. Stara pravila in institucije izgubljajo relevantnost. Prehodnega obdobja oziroma sprememb pa še zdaleč ni konec. Kako »preživeti« premik iz oprijemljive industrijske dobe v novo obdobje neoprijemljive kulture?

Predavanje v isti dvorani ob 14:45 ima za izhodišče dejstvo, da je tehnologija danes pomembnejša od vsebine. Steve Griffiths, digitalni direktor evropskega dela agencijske mreže DDB, bo skušal najti odgovor na vprašanje, kako zmanjšati razliko med tehnološkimi inovacijami na eni strani in adaptacijo potrošnikov na drugi. 

Tako kot vsako leto bo tudi na 25. Zlatem bobnu Emma Wilkie, direktorica britanske publikacije The Gunn Report, izpostavila največkrat nagrajena kreativna dela v oglaševanju.

Po predavanju pa seveda še ne gremo domov, saj sledijo vesele urice.