• Facebook
  • Twitter
  • RSS

25. Zlati boben: Novi predsednik žirije »Kaj« je Dušan Drakalski

Tekmovalno sekcijo »Kaj« Zlatega bobna bo po novem vodil Dušan Drakalski, kreativni direktor v produkcijski hiši Ray Production za območje Evrope. Zamenjal bo Jaimeja Mandelbauma, ki je najavil, da zaradi službenih razlogov ne bo mogel opraviti te naloge

Dušan Drakalski je eden od najbolj uveljavljenih kreativcev v regiji. Delal je v agencijah Saatchi&Saatchi, New Moments New Ideas Company in Demner, Merlicek & Bergmann. Za svoja dela je bil nagrajen na oglaševalskih festivalih, kot so Cannes Lions, Eurobest, One Show, New York Festival in Epica.

»Del Zlatega bobna sem od samega začetka svoje kariere v oglaševanju. Imel je pomembno vlogo pri tem, na kakšen način sem se izoblikoval v kreativca. To je bil prostor, kjer sem bil prvič v stiku s kreativci z vsega sveta. Festival je vedno pripomogel k izbiri najboljšega od najboljših v tej regiji in čez leto je večina tega kreativnega nabora osvojila vse druge festivale po vsem svetu. V čast mi je, da

lahko sodelujem pri ustvarjanju kreativnega izbora iz regije za leto 2018,« pravi Dušan Drakalski, ki je od leta 2016 član Galerije slavnih Zlatega bobna.

Predsedoval bo tekmovalni sekciji »Kaj«, ki ocenjuje najboljše rešitve in najučinkovitejše izvedbe. Vse člane žirije letošnjega Zlatega bobna najdete tukaj.

Z Drakalskim sno se pogovarjali pred dvema letoma, ko je bil imenovan v Galerijo slavnih Zlatega bobna: