• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na 25. Zlatem bobnu tudi predstavnika Nikeja in agencije W+K Amsterdam

25. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben je objavil imena novih govorcev. Med njimi je tudi Slovenec David Pivk, direktor komunikacij pri Nikeju za področje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. V pogovoru se mu bo pridružil Evgenij Primačenko, kreativni direktor pri Wieden+Kennedy Amsterdam, Nikejevi kreativni agenciji.

Kot vodja oglaševanja za Nike Football EMEA je David Pivk med drugim sodeloval na dveh svetovnih prvenstvih v nogometu, evropskem prvenstvu v nogometu in zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. V petek, 19. oktobra, se mu bo na govorniškem odru pridružil Evgenij Primačenko, kreativni direktor v agenciji Wieden+Kennedy Amsterdam, ki je za Nike zasnovala številne uspešne akcije. Zadnja med njimi je »Nothing Beats a Londoner«. Pri tem ne smemo pozabiti, da je prav njen ustanovitelj Dan Wieden avtor Nikejevega slogana »Just Do It«, ki letos praznuje 30 let.

Agencijski svet bo predstavljal tudi Barry Wacksman, globalni strateški direktor agencije R/GA s sedežem v New Yorku. Je soavtor knjige Povezani v oblikovanju (Connected by Design), kjer je po zgledu Appla, Googla in Amazona v povezavi z novimi tehnologijami razvil koncept funkcionalne integracije. R/GA je bila leta 2015 tudi agencija leta na mednarodnem festivalu kreativnosti Cannes Lions.

Organizatorji izpostavljajo še Mario Milushevo, kreativno direktorico in partnerko v bolgarski agenciji Noble Graphic TBWA in članico žirije tekmovalne sekcije »Kaj«, ki bo na predavanju »PMS jokes are not funny. Period.« govorila o največjih napakah v svojem življenju. O iskanju čarovnije zunaj območja udobja bo spregovorila predsednica žirije tekmovanja za mlade bobnarje Josefine Richards, kreativna direktorica agencije INGO Stockholm.

To je le delček zasedbe govorcev 25. Zlatega bobna, med katerimi je slovenski oglaševalski javnosti zagotovo najbolj znan John Hegarty, soustanovitelj agencijske mreže Bartle Bogle Hegarty.

25. Zlati boben bo med 17. in 19. oktobrom 2018 v Hotelu Slovenija Portorož.