• Facebook
  • Twitter
  • RSS

07. Diggit: Povedali so

MMTV je na 07. Diggitu ujela vrsto zanimivih sogovorcev. Pogovarjali smo se s kiborgom Neilom Harbissonom, Ajdo Sitar, Judito Železnik, Piret Reinson in Gregorjem Župancem.

Foto: Ana Kovač

Estonija je država, od katere bi se tudi Slovenija lahko marsikaj naučila in postala E-slovenia. Vsaj pri lajšanju birokratskih tegob prebivalcev. Z digitalnim potrdilom, ki ga izda estonska vlada, lahko vsak ustanovi/vodi podjetje, ne glede na to, od kod prihaja. Kakšna je njegova največja prednost? Piret Reinson, vodja marketinga in komuniciranja, nam je zaupala največje prednosti tako imenovanega e-državljanstva.

Glavni govorec Neil Harbisson, prvi kiborg na svetu, se je v govoru »Renesansa človeške vrste« posvetil spoznanju, da aktivno sodelovanje pri našem lastnem biološkem razvoju ni več teorija, temveč možnost.

Kaj pa meni o prihodnosti človeškega razvoja? Bolj kot na tehnologijo bo treba paziti na naše možgane!

Poslušali smo tudi o kriptovalutah. Te niso več kvantna fizika, temveč predstavljajo nov poslovni model, ki se ga splača razumeti. Gregorja Županca, direktor in soustanovitelj Solidum Capital, smo povprašali, kaj se je spremenilo v svetu kriptovalut po prepovedi oglaševanja s strani Facebooka in Googla.

Vplivnostni marketing je tudi v Sloveniji »vroča« tema. Tudi slovenska podjetja se vedno pogosteje odločajo za sodelovanje s spletnimi vplivneži. Med drugim sta sodelovanje predstavila tudi blogerka Ajda Sitar in Judita Železnik, vodja tržnega komuniciranja v Afroditi.