• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V iskanju sreče v digitalni dobi

Tehnologija izboljšuje našo produktivnost, učinkovitost in komunikacijo – vsaj na papirju. Kaj pa njen vpliv na srečo ljudi? Odgovore na to in številna podobna vprašanja nam bodo na 07. Diggitu pomagali iskati Alenka Jakomin in Aljoša Bagola (Pristop), Miha Lavtar (Optiweb), Janja Božič Marolt (Mediana) in Uroš Drčič.

 Ob vseh pozitivnih vplivih tehnologije na naša življenja si ne moremo zatiskati oči pred negativnimi. Govorimo seveda o tako imenovanem odvračanju pozornosti, saj pametne telefone »preverjamo« v povprečju 150-krat dnevno. Na družbenih omrežjih nas vsakodnevno preplavljajo podobe ljudi z na videz popolnimi življenji. V življenju počnejo natanko to, kar hočejo, torej uživajo. A po drugi strani še nikoli ni bilo toliko govora o depresiji, anksioznosti, izčrpanosti, izgorelosti in drugih duševnih težavah.

Iskanje ravnovesja

Vprašanj je veliko, odgovorov za zdaj bolj malo. Ali splet in družbena omrežja resnično še prispevajo k negativnim občutkom, da nam stalno nekaj manjka? Kako se rešiti iz tega začaranega kroga stremljenja k sreči, ko pa se nenehno soočamo z notranjimi konflikti? Kako se na takšne »trende« odzivajo slovenska podjetja in agencije? Kako poskrbijo za zadovoljstvo zaposlenih? Zakaj je sploh pomembno, da jim nudijo spodbudno poslovno okolje? Ali to vpliva na njihovo ustvarjalnost – in ne nazadnje na občutek sreče?

Okroglo mizo »Off topic: Kako biti srečen v digitalnem svetu?« bo povezovala Alenka Jakomin (Pristop), poleg MM-ovih kolumnistov Janje Božič Marolt (Mediana) in Aljoše Bagole (Pristop) pa bosta o tem razpravljala še Miha Lavtar (Optiweb) in Uroš Drčič, strokovnjak za izgorelost.

Celoten program 07. Diggita najdete tukaj.