• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Izgorelost brez cenzure

Na Pravni fakulteti bo v četrtek, 10. maja 2018, predavanje na temo preventivnega delovanja proti izgorelosti. Svoj pogled bo predstavil tudi Aljoša Bagola, kolumnist Marketing magazina in izvršni kreativni direktor v Pristopu.

Foto: Dreamstime

Dogodek »Izgorelost brez cenzure - celostni vidik« organizirata psihiatrinja Mojca Zvezdana Dernovšek in psihoterapevtka psihoanalitične smeri Urška Battelino, ki pri nas razvijata pristop za zagotavljanje celostne obravnave oseb z izgorelostjo. Namenjeno je sistemski predstavitvi poti od trenutka, ko se pojavijo simptomi stresa, do trenutka, ko se ti spremenijo v simptome izgorelosti. 

Predavanje se bo začelo s prispevkom Aljoše Bagole, ki bo predstavil svoj pogled na to, kako mediji, blagovne znamke, filmska industrija in splet ne nujno pozitivno oblikujejo in usmerjajo obnašanje milijard ljudi po vsem svetu. Razkril bo, kako je pri tem pripovedovanje zgodb še vedno eno ključnih orodij ter izpostavil pasti in izzive družbenih medijev, ki jo imajo ti na naše počutje. Predstavljena bo tudi vseslovenska pobuda »Ustavi se!«, ki smo jo predstavili tudi v Marketing magazinu.

Izgorelost je žal pogost (ali vsaj pogosto omenjen) pojav tudi v marketinški panogi, ki smo ga obravnavali v članku »Razbijanje mitov o stresu in izgorelosti v oglaševalski industriji«.