• Facebook
  • Twitter
  • RSS

25. Zlati boben se vrača v Portorož

Zlati boben, ki letos praznuje svojo četrtstoletnico, se po dvoletnem premoru vrača v Portorož. Med 17. in 19. oktobrom 2018 bo prvič potekal v portoroškem Hotelu Slovenija. V sodelovanju z agencijo Luna\TBWA so prenovili celostno grafično podobo, tekmovalni svet Zlatega bobna pa je poskrbel tudi za prenovljeno tekmo.

»Spremembe se odražajo predvsem v izhodiščih glede načina pristopa k ocenjevanju. Ostajata sicer dva stebra in dve žiriji, ki pa bosta deli ocenjevali z drugačnih zornih kotov kot do zdaj. Žiriji se ne bosta več spraševali le, kaj delamo, ampak predvsem, zakaj to počnemo. To bo, po moji oceni in oceni Tekmovalnega sveta Zlatega bobna, ki ga vodi Stojan Pelko in v katerem so Uroš Goričan, Petra Krulc, Janez Rakušček in Mitja Tuškej, pomemben korak k bolj problemskemu pristopu, ki ga bo v prihodnje gradil festival,« je v intervjuju za prihajajočo številko Marketing magazina povedala Mojca Briščik, izvršna direktorica Slovenske oglaševalske zbornice.

Prijavljena dela bosta torej tudi letos ocenjevali dve žiriji. Hkrati pa bodo letos prvič imeli predsednico žirije tekmovanja za mlade kreativce Mladi bobnarji, ki bo svoje videnje najboljših pokomentirala tudi na festivalskem odru.