• Facebook
  • Twitter
  • RSS

MM (pri)poroča: Vodič po prvem dnevu 27. SOF-a

Čakanja je konec. Najstarejši domači festival kreativnosti bo ponovno za dva dni združil slovensko oglaševalsko stroko. Od 10. ure naprej vas v dveh dvoranah hotela Kempinski v Portorožu pričakujejo številni domači in tuji govorci.

Ob 10. uri sledi tradicionalna otvoritev SOF-a s pregledom oglaševalske letine. Letos jo bosta predstavila Domen Husu in Samo Muhič iz agencije Yin+Young. Shazam, eno najbolj nepogrešljivih aplikacij, in njegove marketinške potenciale bo ob 10:30 predstavil Filippo Vizzotto, višji direktor za področje Srednje in Južne Evrope ter Afrike.

Ob 14:30 v Veliki dvorani sledi predstavitev rezultatov tretjega B-reporta, letnega pregleda oglaševalskih agencij, oglasov in oglaševalcev v regiji, ki so bili v letu 2017 največkrat nagrajeni na mednarodnih, regijskih in lokalnih oglaševalskih festivalih ter tekmovanjih.

Sočasno bo v dvorani Levante za večjo dozo motivacije poskrbel ilustrator Mitja Bokun. Predstavil bo svojo pot uresničevanja življenjskih sanj, o katerih nam je pripovedoval tudi v intervjuju v 437. številki Marketing magazina.

Sašo Dimitrievski, partner v Pristopu, bo ob 14:45 vodil okroglo mizo »Si upate prevzeti odgovornost za vse, kar predlagate naročnikom? Z lastnim denarjem?«.Predstavniki Oglaševalskega razsodišča bodo na okrogli mizi ob 16:15 razpravljali o nativnem oglaševanju. Poskušali bodo najti odgovor na vprašanje, ali gre za »cesarjeva nova oblačila, oglaševalsko prihodnost ali nedovoljeno prakso«.

Ob 15:30 se bo Marjan Novak s prijateljem in poslovnežem Markom Kolblom pogovarjal o temah, ki jih mora poznati vsak, ki želi uspeti v poslu.

O transformacijski moč kreativnosti (Übercreativitnosti) bo ob 17:45 govoril avstralski kreativec Jason Romeyko. To je tisti kreativec, ki se je (med drugim) proslavil z odmevnima projektoma »Sea Hero Quest« in posebno izdajo revije Vangardist, natisnjeno s črnilom iz krvi okuženih z virusom HIV. Tik pred SOF-om smo se z Romeykom pogovarjali v aktualnem MM-u.

Dogajanje se ob 22. uri seli v Klub Paprika s prvo večerno zabavo.