• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dogodki tedna

Začenja se eden tistih tednov, ko bo res pestro. Sočasno bodo potekali kar trije pomembni festivali, vključno s 27. Slovenskim oglaševalskim fetivalom

Še pred »divjima« četrtkom in petkom, Društvo za marketing Slovenije v torek, 10. aprila, v Ljubljani (GZS) organizira izobraževanje Marketing TopX »Upravljanje blagovnih znamk danes« s Petro Čadež, direktorico marketinga v strateškem poslovnem področju delikatesni namazi v Atlantic Grupi. Več o dogodku in prijavah si lahko preberete tukaj.

V srbskem Zlatiborju bo med 11. in 14. aprilom šestnajsta regijska konferenca za odnose z javnostmi PRO.PR. Glavni govorec konference je Francis Ingham, predsednik Združenja svetovalcev na področju odnosov z javnostmi (PRCA) in direktor Mednarodnega združenja svetovalnih agencij. Marjan Novak, urednik Marketing magazina, bo v petek (13. aprila) povezoval okroglo mizo  z direktorji regijskih agencij za odnose z javnostmi.

V četrtek, 12. aprila 2018, pa bo napočil dan D oziroma dan S. V hotelu Kempinski Palace v Portorožu se začenja 27. Slovenski oglaševalski festival. Ekipa MM-a bo izčrpno poročala z dogodka. Poleg tega bomo kar dvakrat na govorniškem odru. V četrtek ob 14:30 bo Simona Kruhar Gaberšček, izvršna urednica MM-a, predstavila tretji B-report, pregled oglaševalskih agencij, oglasov in oglaševalcev v regiji, ki so bili v preteklem letu največkrat nagrajeni na mednarodnih, regijskih in lokalnih oglaševalskih festivalih ter tekmovanjih. Prav tako v četrtek pa se bo ob 15:30 Marjan Novak s prijateljem in poslovnežem Markom Kolblom pogovarjal o temah, ki jih mora poznati vsak, ki želi uspeti v poslu. Celoten program konferenčnega dela festivala najdete tukaj, v petek pa dobimo tudi zmagovalce tekmovalnega dela.

Le nekaj kilometrov stran se v Rovinju isti dan začenja hrvaški nacionalni oglaševalski festival Dani komunikacija. Seznam govorcev je impresiven, med drugim se bodo na govorniškem odru zvrstili Laura Sophie Dornheim, vodja komuniciranja pri AdBlocku, Brad Pascale, vodja digitalnih medijev v ekipi Donalda Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA, in Susan Bennett, ki jo poznamo kot glas Applovega virtualnega pomočnika Siri. Tudi s tega festivala bomo poročali in prav tako (v soboto ob 11:45 v prostorih DK Lounge) predstavili B-report.