• Facebook
  • Twitter
  • RSS

So žirije 30. Eurobesta najbolj enakopravne do zdaj?

30. evropski festival kreativnosti Eurobest je objavil imena vseh 95 članov žirij, ki so deležne dveh bistvenih novosti. Najbolj poudarjajo enakopravno zastopanost med spoloma.

30. Eurobest bo med 28. in 30. novembrom v Londonu. Foto: Pixabay

V trideseti izvedbi festivala organizatorji, ki imajo pod svojim okriljem tudi mednarodni festival kreativnosti Cannes Lions, poudarjajo dve novosti. Letos bodo udeleženci prvič neposredno od članov žirij slišali, kako je potekalo ocenjevanje del in obrazložitve posameznih odločitev. Druga novost pa je enakopravna zastopanost članov žirij med obema spoloma. Razmerje 50:50 torej. Če smo nekoliko pikolovski, naj omenimo, da sami organizatorji omenjajo, da je članov žirij 95.

»Industrija je podvržena velikim spremembam. Merila kreativne odličnosti so zato pod še toliko večjim pritiskom.Eurobestove žirije so najboljše v regiji, zato sem res vesel, da je med njimi 50 odstotkov žensk. Gre za pomemben korak k enakopravni zastopanosti žensk v evropski kreativni indfustriji,« je povedal Jose Papa, direktor festivala Cannes Lions.

Eurobest bo med 28. in 30. novembrom v Londonu.