• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Jutri smo na 24. Zlatem bobnu!

V sredo, 18. oktobra 2017, se začne 24. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben. Slovenska in regijska komunikacijska stroka se bo zbrala v v Grand hotelu Union. Za nagrade se bo letos potegovalo več kot tisoč del iz 27 držav.

Uradna otvoritev festivala bo v sredo, 18. oktobra, ob 9. uri s predstavitvijo prijavljenih del. V treh dneh festivala bo predavalo 30 strokovnjakov, med drugim bodo lahko udeleženci prisluhnili tudi predsednikoma žirij obeh tekmovalnih sekcij »Najboljše delo« (»Best Piece«) in »Najboljša praksa« (»Best Practice«), Brunu Bertelliju, globalnemu glavnemu kreativnemu direktorju pri Publicis Worldwide, in Adrianu Botanu, globalnemu izvršnemu kreativnemu direktorju in predsedniku evropskega kreativnega vodstvenega sveta McCann.

Festival bo spremljalo tudi pestro družabno dogajanje, vrhunec in uradni zaključek festivala pa bo petkova razglasitev rezultatov in podelitev nagrad. Letos se za nagrade poteguje nekaj več kot tisoč del 221 različnih prijaviteljev iz 27 držav . Agencija Publicis Romania/Publicis One ne bo ponovila lanskega uspeha, saj so vse Publicisove agencije odpovedale sodelovanju na oglaševalskih festivalih.

»Festivali, kot je Zlati boben, imajo neprecenljivo vlogo v naši industriji. Ne samo zato, ker spodbujajo kreativnost in inovativnost, temveč tudi zato, ker z nagrajevanjem najboljših ustvarjajo šampione tega našega, ne vedno dovolj cenjenega dela, in industrijo iz povprečnosti usmerjajo v odličnost,« je v nedavnem intervjuju za MM povedala Mojca Briščik, predsednica Zlatega bobna in direktorica Slovenske oglaševalske zbornice.