• Facebook
  • Twitter
  • RSS

24. Zlati boben razkril imena novih mednarodnih govorcev

Organizatorji mednarodnega festivala kreativnosti Zlati boben so objavili imena še treh mednarodnih govorcev, ki bodo z udeleženci oktobra delili svoje znanje. To so Srđan Šaper, ustanovitelj skupine I&F McCann, Carla Cammilla Hjort, ustanoviteljica in generalna direktorica Ikeinega »laboratorija« Space10, in Fabian Roser, generalni direktor in izvršni kreativni direktor v DDB Nemčija.

Srđan Šaperse je še pred ustanovitvijo agencije uveljavil v svetu glasbe. V 80. letih  je ustanovil rock'n'roll skupino VIS Idoli. Nato je ustanovil agencijo, ki se je pod njegovim vodstvom razvila v sistem komunikacij. Danes skupina I&F McCann deluje na dvanajstih trgih in zaposluje 600 ljudi. Je prejemnik številnih poslovnih in oglaševalskih nagrad. Prejel je nagrado za življenjsko delo Srbskega združenja za tržne komunikacije kot tudi nagrado Grand Slam za prispevke k srbskemu in regionalnemu oglaševanju.

Carla CammillaHjort je kreativka in kulturna podjetnica s strastjo za ljudi, radikalne ideje in odlično oblikovanje. Ustanovila je svoje podjetje ArtRebels in v svoj portfelj dodala agencijo Rebel in festival Trailerpar. Danes vso svojo energijo usmerja v vodenje in razvoj Space10 – živega laboratorija prihodnosti, ustanovljenega v tesnem sodelovanju z Inter-IKEA-Systems.

Fabian Roserima več kot petnajst let mednarodnih izkušenj na področju digitalnega marketinga. Preden se je pridružil DDB, je delal za agencije Jung von Matt, Razorfish, Scholz & Friends in OgilvyOne v Dubaju. Njegovo dela za naročnike, kot so Audi, Mercedes, Volkswagen, Deutsche Telekom, IKEA, BCG, DHL, IBM in Coca-Cola, so bila večkrat nagrajena. Roser je med drugim dobitnik nagrad na festivalih Cannes Lions, D&AD, London International, Clio, OneShow, ADC in TheWebby.