• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Konec avgusta smo na Baltiku

30. avgusta bo v Talinnu potekal četrti festival kreativnosti Balticbest. Na njem se predstavijo najboljša kreativna dela in njihovi ustvarjalci iz Latvije, Litve in Estonije. Organizatorji so kot člana žirije povabili dolgoletnega člana žirije Epice in urednika MM-a Marjana Novaka.

Žirijo bo vodil Eka Ruola, direktor in izvršni kreativni direktor v agenciji Hasan & Partners Group. Pri ocenjevanju del se mu bodo pridružili še Sedir Ajeenah, tekstopisec in partner v agenciji Garbergs,      Kristaps Silins, izvršni direktor in partner v McCann Riga, Clare McNally, kreativna direktorica v agenciji Konstellation & Republica, Indrek Viiderfeld, ustanovitelj in kreativni direktor v agenciji Tabasco, Pavel Fuksa, samostojni ilustrator in grafični oblikovalec, in Tomas Markauskas, kreativni direktor v New! Creative agency.

»Zelo sem vesel povabila. In obiska Estonije. Baltske države so podobne velike kot Slovenija, zato pričakujem lepo izkušnjo. Tudi na samem festivalu se bom naučil novih stvari, ki jih bomo lahko pokopirali pri pripravi številnih dogodkov v organizaciji MM-a,« je ob tem povedal Marjan Novak.

Balticbest je edini regijski festival, ki se osredotoča na kreativno industrijo baltiških držav. Konferenca poleg tipičnih »festivalskih« aktivnosti vključuje tudi obisk lokalnih agencij okroglo mizo z žiranti, ki bodo komentirali kreativna dela v ožjem izboru. Predavanja bodo osredotočena na trenutne trende v industriji, a s pogledom na prihodnost, predvsem marketinškega in medijskega načrtovanja.