• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nagrade Red Dot: Agencija leta 2016 je Serviceplan

Na oblikovalskem tekmovanju Red Dot je slavila neodvisna agencija Serviceplan iz Nemčije, ki si je zaradi svojih inovativnih komunikacijskih kampanj prislužila naziv agencije leta 2016. Agencija je letos namreč prejela 5 velikih nagrad »Red Dot« in še 11 drugih »rdečih pik«.

 Organizatorji tekmovanja Red Dot pravijo, da mora imeti vsaka uspešna agencija lasten koncept. V primeru leta 1970 ustanovljene agencije Serviceplan, ki združuje 40 specializiranih podjetij na petih področjih znamčenja, je to »hiša komunikacije«, ki po besedah organizatorjev ponazarja »nenavadno široko ponudbo storitev« te agencijske skupine.

»V Nemčiji in po svetu je ogromno sijajnih agencij, zato je izstopati zelo težko, še posebej glede na hitro spreminjajočo se naravo komunikacijske panoge,« je povedal prof. dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor nagrad Red Dot. »Koncept agencije Serviceplan, ki vključuje celovit pristop h komunikacijam in interdisciplinarnost storitev, je zato zmagovalna kombinacija. Ta se kaže ne le v številu nagrad Red Dot, temveč tudi pri portfelju naročnikov.«

 

 Na zaključni prireditvi, ki bo 4. novembra v Berlinu, bo agencija Serviceplan naziv agencije leta prevzela od lanske zmagovalke, agencije Leo Burnett.