• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Znani vsi člani žirij na festivalu Eurobest

Organizatorji evropskega festivala kreativnosti Eurobest, ki bo med 30. novembrom in 2. decembrom v Rimu, so objavili imena članov žirij, med katerimi je letos 40 odstotkov žensk.

Eurobest je objavil imena 116 članov žirij, ki bodo ocenjevali odličnost evropskih kreativnih del. Od tega bo 40 odstotkov žensk, kar je na tem festivalu najvišji delež do sedaj. Seznam žirantov po kategorijah najdete na povezavi, potrjeni pa so tudi predsedniki žirij. Dela v kategoriji kreativne učinkovitosti bodo ocenjevali pod vodstvom Bertilla Toledana, predsednika francoske agencije BETC. Žirijo v kategoriji zabave bo vodila Verra Budimlija, glavna strateginja britanske agencije MEC, žirijo za oblikovanje bo usmerjal Dan Vasconcelos, kreativni direktor za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko v ameriški agenciji Siegel+Gale, za vodenje žirije, ki bo presojala digitalna in mobilna dela, pa bo poskrbela Cheyney Robinson, direktorica za potrošniško izkušnjo za Evropo, Bližnji Vzhod, Afriko in Azijo v agenciji Isobar. 

Nicky Bullard, glavna kreativna direktorica in predsednica v britanski agenciji MRM-Meteorite, bo predsedovala žiriji za direktni marketing in integrirane akcije, Karim Bartoletti, izvršni producent in partner v produkcijski hiši Indian Production, bo vodil žirijo za izvedbo filmskih oglasov, Bruno Bertelli, globalni glavni kreativni direktor v Publicis Worldwide je predsednik žirij za film, tisk ter izvedbo tiskanih oglasov in plakatov, Anne de Schweinitz, direktorica v ameriški agenciji FleishmanHillard, bo vodila žirijo za zdravstveno varstvo, Lucio Rufo, izvršni kreativni direktor v britanski agenciji R/GA, bo usmerjal delo žirije za inovacije, Iain Jacob, izvršni direktor za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko pri Publicis Media, pa bo vodil žirijo za medijske akcije.

Dela, prijavljena v kategorijah zunanjega oglaševanja in radijskih oglasov, bo ocenjevala žirija pod vodstvom Jaimeja Mandelbauma, glavnega kreativnega direktorja za Evropo v agenciji Y&R, projekte na področju odnosov z javnostmi bo presojala žirija, ki ji bo predsedovala Caterina Tonini, podpredsednica Havas PR, najboljša dela v kategoriji promocije in aktivacije pa bo izbirala žirija, ki jo bo vodila Caitlin Ryan, izvršna kreativna direktorica v britanski agenciji Cheil.