• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Instagram v turizmu in trženju destinacij

Kako povečati turistični obisk s pomočjo Instagrama? Kako izkoristiti visoko vpletenost njegovih uporabnikov? Kako privabiti fotografske turiste in popotnike?

Prenos uspešnih praks ni bil še nikoli tako preprost. Vse to in še več boste izvedeli na MModernem seminarju, ki je v prvi vrsti namenjen vsem:

  • ki skrbijo za promocijo in turistični obisk svojega kraja, regije, znamenitosti, krajinskega parka, muzeja itd.,

  • ki so odgovorni za oblikovanje in izvajanje marketinške strategije v turističnem podjetju, hotelu, restavraciji, gospodarsko interesnem združenju itd.,

  • ki neposredno izvajajo digitalni marketing in upravljajo z družbenimi omrežji v organizacijah, ki se kakor koli ukvarjajo s turizmom.

Na svetu je danes že 500 milijonov uporabnikov Instagrama, vpletenost povprečnega uporabnika je kar sedemkrat večja kot na drugih platformah. Turizem je panoga, ki ima od Instagrama verjetno največjo korist in to za relativno nizek vložek sredstev.

@Igslovenia že 4 leta deluje na Instagramu in ima več kot 40.000 sledilcev z vsega sveta. Spremljanje uspešnih praks in sodelovanje s svetovno uspešnimi instagramerji je sestavni del vodenja profila na vseh platformah družbenih medijev. Ustanovitelja @igslovenia mag. Zoran Leban Trojar in Sanja Leban Trojar bosta svoje znanje in izkušnje z vami delila 6. oktobra 2016 ob 10:00.

Vse, kar morate vedeti o Instagramu za vodenje profila, bo samo uvod v srečanje. Predavatelja bosta obravnavala fotografe in uporabnike Instagrama kot segment turistov s svojimi posebnimi lastnostmi in zahtevami. Pojasnila bosta, kako hkratna uporaba videosporočanja z Instagram Stories in Snapchatom povečuje obseg in doseg interakcije. Predstavljene bodo uspešne prakse uporabe Instagrama v turizmu iz vsega sveta. Pogledala bosta situacijo v Sloveniji ter izpostavila per strategij za uspešno promocijo destinacije na Instagramu, na koncu pa vse povezala v učinkovito mrežo družbenih medijev in digitalnega marketinga.

Ekskluzivni dodatek k vsebini bo osvetlitev fotografskega turizma iz prve roke – priznani pokrajinski fotograf, popotnik in organizator fotografskih potovanj Luka Esenko bo predstavil lastno mobilno aplikacijo za fotografe SNAPP Guides.

Prijave: [email protected], tel: 01 43 45 640

Cena seminarja: 125,00 EUR + DDV. Za prijave do 1. oktobra 25 % popust.

Lokacija: Medijski partner d.o.o., Tivolska 50 (2. nadstropje), Ljubljana

Če s seminarjem ne boste zadovoljni, vam vrnemo denar.

Program:

10:00-11:30 

Instagram kot platforma in kot skupnost (orodja, podatki, značke, hubi, influencerji, dos and don’ts, aplikacije)

Instagram crowd – poseben segment turistov?

Vloga video sporočanja (Snapchat, Instagram Stories)

Instagram v turizmu – študije primerov

11.30-12:00 Odmor za kavo

12:00-13:30

Instagram v turizmu – Slovenija

Strategije za uspešno promocijo na Instagramu

Fotografski turizem in aplikacije (Luka Esenko, SNAPP Guides)

13:30-13:45 Odmor

13:45

Povezovanje Instagrama v mrežo družbenih medijev – študija primera

Vprašanja in razprava