• Facebook
  • Twitter
  • RSS

WMF: Kakšna prihodnost nas čaka?

Organizatorji festivala Weekend Media, ki bo v Rovinju med 22. in 25. septembrom, napovedujejo prihod ameriškega futurista Garyja Whitehilla, ki bo predstavil svojo optimistično vizijo 21. stoletja.

Direktor festivala Weekend Media Tomo Ricov in programski direktor Nikola Vrdoljak.

Gary Whitehill, ki sodeluje s poslovnimi voditelji, vladami in organizacijami iz več kot 60 držav po svetu, bo v Rovinju – čeprav živimo v nemirnih časih – predstavil svojo optimistično vizijo 21. stoletja, v katerem vladajo inovacije, enotna kultura in navdihujoča pravičnost. Kljub vsem nevarnostim je Whitehill prepričan, da bo moč človeške iznajdljivosti prekosila vse strahove in naš svet spremenila na bolje.

»V programu Weekenda so od nekdaj prevladovale teme o novih trendih in tehnoloških spremembah, ki smo jih letos še okrepili. Trendi so vse hitrejši, do sprememb je na številnih področjih poslovanja in življenja že prišlo, zato je čas, da se spregovori tudi o posledicah. Nekaj okroglih miz smo posvetili prav prihodnosti, ki se že odvija pred našimi očmi,« je med drugim povedal direktor programa Nikola Vrdoljak.

Prihodnost je že nepovratno spremenila glasbeno industriji, v kateri je zavladal digitalni kaos, kar je tudi naslov okrogle mizi, posvečene glasbi kot dobrini, ki je bila včasih težko dostopna, zdaj pa lahko do nje pridemo v trenutku. O tem, ali so te spremembe pozitivne ali negativne in kako na to gledaji sami ustvarjalci glasbe, bodo poskušali odgovoriti glasbenika Robert Pešut Magnifico in Ida Prester ter Žarko Dimitrioski iz makedonske marketinške agencije Eden na Eden.

Celoten program festivala Weekend Media, na katerem pričakujejo okrog 4000 udeležencev, najdete na tej povezavi.