• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Evropski festival kreativnosti Eurobest prvič v Italiji

Festival Eurobest, ki vsako leto postavi na ogled najkreativnejša oglaševalska dela Evrope, bo tokrat prvič organiziran v Italiji, in sicer v njeni prestolnici Rimu. V treh dneh, od 30. novembra do 2. decembra 2016, se bodo zvrstili interaktivne delavnice, okrogle mize in predavanja ter slovesna podelitev nagrad.

Foto: Eurobest

Organizator festivala Eurobest, družba Lions Festivals, je že najavila tudi prve italijanske člane in predsednike žirij, med katerimi so Caterina Tonini, podpredsednica agencije Havas PR in predsednica žirije za odnose z javnostmi, Karim Bartoletti, partner in izvršni producent  v produkcijski hiši Indiana Production in predsednik žirije za tekmovalno skupino filmske izvedbe, in Bruno Bertelli, izvršni kreativni direktor in direktor agencije Publicis Italija, ki bo vodil žirijo za film, tisk in založništvo ter za izvedbo tiskanih in zunanjih oglasov.

Najavili so tudi nekaj sprememb v tekmovalnem programu. Novi kategoriji sta izvedba digitalnih del (digital craft), ki nagrajuje tehnične veščine in kreativno mojstrstvo v digitalnem sektorju, in kreativni podatki, ki prepoznava najboljše prakse uporabe ali razlage podatkov. Kategorija zabava bo nadomestila dozdajšnje oznamčene vsebine in zabavo, medtem ko bo glasba samostojna sekcija znotraj kategorije zabava.