• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V BTC City Ljubljana start-upovska dogodka mednarodnih razsežnosti

BTC City Ljubljana bo v tem tednu, med 21. in 23. januarjem 2016, gostil dva dogodka v organizaciji podjetniškega pospeševalnika ABC. Gre za zaključni dogodek programa »Smart Living and Health«, imenovan Demo Day, in mednarodni poslovni maraton International Business Hackathon.

ABC Hub bo gostil mednarodni poslovni maraton.

V podjetniškem pospeševalniku ABC se je končal že drugi interaktivni intenzivni trimesečni program, in sicer na temo pametnega bivanja in zdravja. Deset start-upov bo svoje prebojne podjetniške ideje predstavilo investitorjem v četrtek, 21. januarja, na zaključnem dogodku Demo Day v SiTi Teatru v BTC Cityju. Zaključnega dogodka se bo predvidoma udeležilo kar 90 tujih in 100 domačih kapitalsko močnih investitorjev in gostov.

Dan kasneje, v petek, 22. januarja, se bo v novem podjetniškem zagonskem vozlišču ABC Hub v spodnji etaži Emporiuma začel mednarodni poslovni maraton, imenovan International Business Hackathon. Projekt, katerega nosilca sta Business Intelligence Center in ABC Accelerator v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, bo trajal do sobote, 23. januarja, ko bodo tekmovalci iz celega sveta tekmovali v reševanju poslovnega izziva, ki ga je zastavila družba Plastika Skaza. Uvodni nagovor na prvi dan dogodka bo imel Patrick Mullane, izvršni direktor izobraževalne pobude HBX Poslovne šole Harvard, ki je tudi eden izmed žirantov in bo Slovenijo obiskal prav v ta namen.