• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Izziv 2016: Mreženje je ključ do uspeha

Srbski spletni portal Marketing mreža 2. in 3. marca 2016 v Beogradu organizira drugi regijski forum vodij komuniciranja Izziv 2016 (Izazov 2016). Interaktivni poslovni dogodek je namenjen strokovnjakom s področij marketinga, odnosov z javnostmi in digitalnega komuniciranja v podjetjih in agencijah.

Izziv 2016 se bo posvetil trendom v celostnem komuniciranju, o čemer bodo govorili predstavniki največjih srbskih agencij in podjetij. O stanju na področju tržnega komuniciranja v državah regije bodo razpravljali predstavniki agencij iz Srbije, Hrvaške, Slovenije, Črne gore, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Govora bo tudi o tem, kaj pravzaprav prodajamo – strategijo ali/in idejo in kaj naročniki bolj cenijo, in ali bi morali biti marketinški strokovnjaki del vodilnega menedžmenta in kako naj to postanejo.

Del foruma bo posvečen tudi vprašanju, kako ustvariti dialog med agencijami in podjetji. Na interaktivnih delavnicah bodo podjetja agencijam predstavila svoje študije primerov, na forumu pa bo predstavljena tudi najnovejša raziskava o stanju stroke v regiji, ki sta jo izvedla Marketing mreža in raziskovalna agencija MASMI.

»Mreženje in poslovno povezovanje je večletni trend in največji izziv, ki ostaja tudi v letu 2016. Meje držav, v katerih poslujemo, so postale tesne, zahteve trga in potrošnikov so vse večje, proračuni pa vse nižji. Številni izzivi, s katerimi se danes sooča stroka, so posledica globalnih sprememb, trendov in teženj kot tudi lokalnih in regijskih okoliščin, na katere lahko vplivamo. Zato je nujno, da z različnimi poslovnimi dogodki povežemo komunikacijske strokovnjake, jim omogočimo konstruktiven dialog in izmenjavo izkušenj, ne le zato, da jim predstavimo izzive in aktualne trende v stroki, ampak da pripomoremo tudi k nadgradnji znanja strokovnjakov in njihovemu mreženju,« je dogodek pospremila Ivana Parčetić Mitić, ustanovitelja in urednica portala Marketing mreža, ki je organizator foruma Izziv 2016. Več informacij o njem najdete tu.