• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kaj imata skupnega PR teater in igranje šaha?

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) bo v torek, 17. novembra, že šestič organizirala PR teater, študentsko konferenco o odnosih z javnostmi. Letos bodo udeleženci priča pravi »šahovski partiji«, saj se bodo na njej soočila raznolika področja odnosov z javnostmi in kakovostnega komuniciranja.

Z letošnjim sporočilom »Šahovnica vizij« bo področje komuniciranja in odnosov z javnostmi predstavljeno kot polje strategij, ki potrebuje vizijo in vizionarsko komuniciranje. Udeleženci PR teatra, ki bo potekal na Fakulteti za družbene vede, bodo spoznali, da je vsaka poteza lahko ključnega pomena, govorci pa bodo razkrili, kaj v svetu komuniciranja zanje pomeni »šah-mat«.

Partijo šaha bodo na letošnji konferenci odigrali Brigita Žvikart, vodja podpore strankam v Mediatoolkitu, ki bo povedala, kako lahko blagovne znamke prisluhnejo svoji ciljni skupini, lansirajo nove izdelke in storitve ter vzdržujejo dobre odnose z naročniki, Gregor Zalokar, ustanovitelj in vodja projekta TrickyDisco! PiArt, ki bo spregovoril o posebnostih odnosov z javnostmi v današnji pop kulturi in pomembnosti povezovanja znanj ter spretnosti v sodobnem piaru, in Luka Dolar, predstavnik za odnose z javnostmi Anžeta Kopitarja, s predstavitvijo odnosov z javnostmi v športu.

Katja Krasko Štebljaj, vodja službe za odnose z javnostmi v družbi ELES, bo pojasnila, kakšen je »šah-mah« v sladko-kisli BANANI (»Build Absolutely Nothing Anywhere Near Anyone«), Krešimir Macan, ustanovitelj hrvaške PR-agencije Manjgura, pa bo povedal, kaj se zgodi, ko v polju padejo vse figure. Udeležence bo popeljal preko desetih korakov kriznega komuniciranja, medtem ko bo Mojca Ocvirk, svobodnjakinja s področja komuniciranja in upravljanja dogodkov, predstavila, kakšen je dejanski vsakdan piarovca, Jasna Suhadolc, direktorica agencije Virtua PR,pa se bo osredotočila na digitalni PR in njegov preplet z vsebinskim marketingom.

Kako vplivajo odnosi z javnostmi na javno mnenje in kakšen vpliv imajo na posameznikovo stališče, se bodo pogovarjali udeleženci na okrogli mizi Vuk Ćošić, Lejla Kogej in Borut Šuklje. Govorci bodo kritično razpravljali o odnosih z javnostmi na področju politične javne sfere, njihov pogovor pa bo usmerjal Dejan Verčič.