• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Alibabin Porter Erisman kmalu v Ljubljani

Nekdanji podpredsednik največje kitajske spletne trgovine Alibaba Porter Erisman bo imel v petek, 16. oktobra, ob 13. uri v ljubljanskem Koloseju večurni seminar, na katerem bodo udeleženci izvedeli vse o nastanku, razvoju in rasti te e-trgovine. Eden največjih strokovnjakov za e-trgovino na svetu bo podal tudi kopico nasvetov, kako razvijati prodajo preko spleta.

Karizmatični kitajski podjetnik Jack Ma je spletno trgovino Alibaba.com ustanovil leta 1998, od takrat pa se je, sicer po nekaj porodnih krčih, njena rast le še stopnjevala. Skupina Alibaba, ki na Kitajskem in drugod na Vzhodu upravlja s številnimi spletnimi trgovinami in portali, ima danes že 35 tisoč zaposlenih, dnevno v njenih trgovinah kupuje 120 milijonov kupcev, poleg tega pa beleži 350 milijonov aktivnih uporabnikov.

Američan Porter Erisman se je Alibabi pridružil skoraj na začetku, leta 2000, in je bil do leta 2008 podpredsednik skupine, odgovoren za njene mednarodne dejavnosti, marketing in korporativno komuniciranje. Erisman, ki živi v Šanghaju, zdaj svetuje številnim podjetjem v Indiji, Nigeriji, Mehiki in Vietnamu, ki želijo vzpostaviti uspešne e-trgovine. Je tudi avtor, režiser in producent večkrat nagrajenega dokumentarnega filma Krokodil iz Jangceja: Zgodba o Alibabi.

Na triurnem seminarju v Ljubljani se bo Erisman torej posvetil vprašanju, kako ustanoviti uspešno spletno prodajalno, da bo pometla s tekmeci, tako kot je to uspelo Alibabi. Udeleženci si bodo ogledali tudi njegov dokumentarni film o Alibabi.

Več o dogodku in prijavah nanj najdete na tej spletni povezavi.