• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Med izbranimi udeleženci elitnega izobraževanja ADC*E tudi slovenska kreativka Ana Kogovšek

Evropski klub umetniških direktorjev (ADC*E) je izbral osemindvajset nadarjenih posameznikov iz vse Evrope, ki se bodo med 23. in 26. julijem na Tirolskem udeležili elitnega izobraževalnega programa Creative Express. Med njimi je tudi slovenska predstavnica Ana Kogovšek, art direktorica v agenciji Futura DDB.

Udeleženci programa Creative Express bodo o poslovnem izzivu razmišljali v kabinski žičnici, ki se vzpenja nad tirolsko vasico Fieberbrunn.

Dvodnevna delavnica Creative Express, ki jo ADC*E organizira četrto leto zapored, bo v alpski vasici Fieberbrunn na Tirolskem združila najboljše mlade art direktorje, tekstopisce in oblikovalce iz Evrope. Osemindvajset nadarjenih posameznikov, ki so jih predlagale lokalne članice ADC*E (med njimi je tudi Slovenska oglaševalska zbornica), bo najprej prisluhnilo seriji predavanj znanih kreativcev in umetnikov, med katerimi so tudi skladatelj Tom Batoy, filmski režiser Michael Stiebel in digitalna strokovnjakinja revije Lürzer’s Archive Sue Keogh. Udeleženci se bodo nato razdelili v skupine in se v gondolah, ki se vzpenjajo nad Fieberbrunnom, lotili kreativnega izziva, pri čemer jih bodo usmerjali vodilni strokovnjaki iz panoge.

V letošnjem izzivu se bodo posvetili okolju prijaznemu projektu izgradnje najdaljšega železniškega predora na svetu pod mejnim prelazom Brenner, ki bo povezal Avstrijo in Italijo. Po dnevu in pol iskanja idej in njihovega razvijanja bodo skupine predstavile svoje zamisli mentorjem v programu Creative Express in predstavniku naročnika, ki bodo izbrali zmagovalno kreativno rešitev.

Idejni pobudnik izobraževalnega programa Creative Express je avstrijski kreativni direktor Hans-Peter Albrecht, ki o njem pravi: »To je Evropa, o kateri bi lahko sanjali. Ni meja ali razredov, je le medsebojni navdih, ki prihaja od osupljive zbirke mladih ljudi iz vseh možnih kulturnih okolij, oboroženih z univerzalnim jezikom kreativnosti.«