• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Ni še (čisto) prepozno za prijavo na finale medcelinskega oglaševalskega pokala!

Danes dopoldne se bo v GH Union v Ljubljani začel medcelinski oglaševalski pokal The CUP, na katerem se bodo zbrala velika kreativna imena s štirih celin.

»Nikoli doslej se ni in se bržkone tudi več ne bo v Ljubljani delila pravica oglaševalski industriji vsega neangloameriškega sveta,« menijo organizatorji CUP-a, ki mu predseduje legenda slovenske oglaševalske stroke Jure Apih.

Posebnost medcelinskega oglaševalskega pokala je v tem, da se zanj potegujejo oglaševalska dela, ki so bila predhodno že nagrajena na štirih velikih oglaševalskih festivalih in tekmovanjih, in sicer novoevropskem Zlatem bobnu, evropskem Art Directors Clubu, ibero-ameriškem FIAP-u in azijsko-pacifiškem AdFestu.

»Štirim celinam bomo postavljali merila ustvarjalnosti industrije, ki močneje od katere koli druge poganja gospodarski utrip. Lahko da nas ne briga, lahko se obrnemo stran, lahko pa stopimo zraven, da se prepričamo, kako to delajo drugi. Morda se česa naučimo, morda najdemo celo navdih, lahko pa tudi samozavest, ki nam bo pomagala naprej,« pravijo organizatorji.

Dogodek se bo začel ob 9.30 s predstavitvijo zmagovalnih oglasov z omenjenih štirih festivalov, nato bosta Nataša Kejžar Mohorč (IPSOS Ljubljana) in Aljoša Bagola (Pristop) spregovorila o ugledu oglaševanja in njegovi percepciji v javnosti, čemur bo sledila bo razprava študentov o prihodnosti oglaševanja. V popoldanskem delu bodo diplomanti Berlinske šole za kreativno vodenje govorili o tem, kako je izobraževanje na njej vplivalo na njihovo poslovno pot, Tjaša Ficko, ljubljanska podžupanja, bo govorila o duhu prostora, genius loci, v oglaševanju turizma, zatem bodo oder zavzeli mladi kreativci s svojimi razmišljanji o oglaševanju in nato še člani devetčlanske žirije za nagrade CUP. In na koncu še veliki finale – večerna podelitev nagrad najboljšim delom štirih celin.

Na dogodek (obisk dopoldanskega dela je brezplačen) se lahko prijavite na spletni strani www.thecupawards.com.