• Facebook
  • Twitter
  • RSS

The Cup: Nagrade za kreativnost, diskusije za vzpodbudo

Iz vseh vetrov so se zbrali. Yang Yeo iz Šanghaja, Alvaro iz Ria, Milka iz Milana, Santosh iz Bombaja, Johannes iz Dunaja, Beto iz Barcelone, Guido iz Berlina, Mihai iz Bukarešte in Michael Conrad, predsednik žirije iz Züricha.

Devet veličastnih razsodnikov kreativnosti sedi v zatemnjenem salonu Vrtnica Grand hotela Union, spremlja predstavo na velikem ekranu in pritiska na gumbe elektronskih igračk. Diskusije so napete, včasih temperamentne, utemeljitve pa včasih presenetljivo globoke. Usode kreativnih direktorjev, tekstopiscev in art direktorjev na štirih celinah se prelamljajo. Finale medcelinskega oglaševalskega pokala v Ljubljani je v fokusu zanimanja kreativnih industrij. V četrtek zvečer bo napetosti konec, v veliki unionski dvorani bo žirija predstavila svoje odločitve ter prikazala najboljše od najboljšega, kar so na tistem delu planeta, kjer ne prevladuje le anglosaksonska kultura, ustvarili prodajalci sanj.

Še vedno je čas, da ste zraven. V četrtek, 5. marca, od zgodnega dopoldneva pa do večera bo tekel program in se bodo brusila kopja diskutantov in disputantov mladih in zrelih, ponosnih in jeznih, tistih, ki bi vse podrli in začeli povsem na novo in onih, ki so v svojem bistvu dvomljivci in prisegajo na preizkušene recepte. V dvanajstih urah medcelinskega oglaševalskega finala bo moč doživeti kreativne dileme in spopade Azije, iberske Amerike in dveh Evrop, mladega in novega sveta, domačih, manj domačih in tujih filozofij.

Nikoli bližje, nikoli lažje bo med nami eden od vrhov svetovnih kreativnih industrij. Še vedno je čas, da se prijavite.

Devetčlanska žirija The Cup