• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na tekmovanje za nagrade Sempler prijavljenih 65 medijskih strategij

Na 16. konferenci medijskih trendov SEMPL bodo že dvanajstič podeljene nagrade Sempler najboljšim medijskim strategijam leta. Tokrat se zanje poteguje 65 del 35 različnih oglaševalcev in blagovnih znamk iz regije. Prvič doslej sta na tekmovanje prijavljeni dve deli iz Bolgarije, medtem ko so največ del ponovno prijavili agencije in oglaševalci iz Slovenije.

Lani je veliki sempler dobila agencija Universal Media iz Srbije.

Na dvanajsto tekmovanje za odličnost medijskih strategij Sempler je skupno prijavljenih 65 del, od tega so jih največ, kar 51, prijavili agencije in oglaševalci iz Slovenije. Tokrat je iz Srbije prispelo več del kot lani, in sicer 7 (lani 5), sledi 5 del iz Hrvaške, med prijavljenimi deli pa sta prvič dve medijski strategiji iz Bolgarije.

Prijavljene medijske strategije se bodo za nagrade Sempler potegovale v šestih tekmovalnih kategorijah. Tudi letos je največ prijav, kar 15, pritegnila kategorija inovativna uporaba komunikacijskega kanala. V kategoriji najboljše izkustvene akcije je prijavljenih 13 del, sledi kategorija najboljše ciljane akcije z 12 prijavami, zatem kategorija najboljše izrabe digitalnega okolja z 10 deli. 8 del se bo potegovalo za nagrado v kategoriji strateška uporaba medijskega spleta, 7 pa v kategoriji najboljša akcija na družbenih omrežjih.

Med oglaševalci – prijavljena so dela kar 35 različnih oglaševalcev –   sta največ medijskih strategij prijavila Si.mobil (7 del) in Nova KBM (5 del), sledijo Abanka, Atlantic Grupa, Renault Nissan Slovenija in Zavarovalnica Triglav s po tremi prijavljenimi deli.

Med kreativnimi in medijskimi agencijami je po številu prijavljenih medijskih projektov na prvem mestu skupina OmnicommediaGroup, ki je s svojimi partnerskimi agencijami OMD Slovenija in PHD Slovenija skupaj prijavila 12 del. Sledi agencija Pristop, ki je sodelovala pri enajstih delih. Štiri medijske strategije je prijavila medijska agencija ZenithOptiMedia, po tri pa oglaševalska agencija Formitas BBDO, medijska agencija PHD Media iz Hrvaške in agencija za digitalni marketing Sonce.net.

»Število prijavljenih medijskih strategij na letošnje tekmovanje Sempler je sicer nekoliko nižje kot lani, a ni dvoma, da se oglaševalci in njihove agencije vedno bolj zavedajo pomena, ki ga ima dolgoročna medijska strategija za uspešnost njihovih marketinških oddelkov in komuniciranja s ciljnimi javnostmi. To je še posebej razvidno iz večjega števila prijav v kategorijah inovativne uporabe komunikacijskega kanala in najboljše izkustvene akcije, kar dokazuje, da so inovacije in ustvarjanje doživetij ključni elementi sodobnega marketinga, usmerjenega k potrošnikom,« pravi Valerija Prevolšek, direktorica podjetja Media Pool, organizatorja in lastnika blagovne znamke Sempl.

Žirijo za nagrade Sempler letos vodi Vesna Beganović, ustanoviteljica in direktorica oglaševalske agencije Via Media iz Bosne in Hercegovine. Prijavljena dela bo poleg nje ocenjevalo še naslednjih osem članov žirije:

  • Vanja Blumenšajn, solastnik in kreativni direktor v hrvaški oglaševalski agenciji Señor,
  • Marina Čulić Fischer, izvršna partnerica v hrvaški agenciji Dialog komunikacije in glavna izvršna direktorica digitalne agencije Proximity Zagreb,
  • Sašo Dimitrievski, partner v slovenski agenciji Pristop,
  • Polona Javornik, izvršna direktorica medijskih agencij OMG in OMD Slovenija,
  • Aleksandra Kregar Brus, direktorica marketinga v Atlantic Grupi,
  • Mario Lovrić, izvršni direktor medijske agencije Universal McCann iz Zagreba,
  • Aleksandar Poznanić, direktor marketinga v srbskem podjetju Jaffa Crvenka,
  • Ivan Stanković, lastnik in direktor srbske oglaševalske agencije Communis DDB. 

Žirija bo v prvem krogu ocenila in pregledala vseh 65 prijavljenih medijskih projektov in naredila ožji izbor. V drugem krogu bo izmed finalistov v vsaki tekmovalni kategoriji izbrala najboljše delo. Med vsemi najboljšimi deli bo izbrala absolutnega zmagovalca, prejemnika nagrade veliki sempler. Vsi zmagovalci bodo znani na slavnostni podelitvi konec prvega konferenčnega dne Sempla, 27. novembra.