• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V Barceloni prvi festival evropske kreativnosti ADC*E

Evropski klub art direktorjev (ADC*E) med 6. in 8. novembrom 2014 v Barceloni organizira prvi festival evropske kreativnosti, ki se bo posvetil vprašanju, kako kreativnost spreminja svet. Na dogodku bo ADC*E združil najboljše in najvplivnejše evropske strokovnjake iz kreativne panoge, ki bodo podali svoj pogled na umetnost kreativnosti, grafično oblikovanje in nove kreativne rešitve.

Med govorci na festivalu evropske kreativnosti bodo predsednik ADC*E Amir Kassaei, globalni izvršni kreativni direktor oglaševalske agencije DDB in eden največkrat nagrajenih kreativcev na svetu, Guido Heffels, izvršni kreativni direktor nemške agencije Heimat, in italijanska oblikovanja Louise Fili, najbolj znana po ustvarjanju identitete blagovnih znamk za restavracije in prehrambeno industrijo. Predavala bosta tudi Felipe San Juan, direktor Googlovih kreativnih agencij, in Catherine Flood, kuratorka razstave Disobedient Objects v londonskem muzeju Victoria & Albert, svoje izkušnje pa bosta delila tudi oblikovalca Astrid Stavro (Design by Atlas)in Albert Folch (Folch Studio), ki delujeta v Barceloni.

Rdeča nit prvega festivala je preoblikovanje Evrope. »V vedno bolj kompleksnem in spreminjajočem se svetu je pri reševanju globalnih izzivov potreben kreativnejši pristop. V tem duhu bodo priznani strokovnjaki in kreativne skupine predstavili, kako lahko kreativnost vodi k spremembam, ne le v komunikacijski panogi, temveč tudi v odnosih med ljudmi, njihovemu delovanju in pristopu k poslovanju,« so zapisali organizatorji.

Poleg predavanj bodo po vzoru dogodkov PechaKucha (20 podob v 20 sekundah) potekale tudi predstavitve idej evropskih kreativcev, med katerimi je tudi slovenski oblikovalec Gregor Žakelj, kreativni direktor v agenciji VBG. Udeleženci festivala bodo imeli priložnost udeležiti se tudi petih delavnic, ki se bodo posvetile različnim temam, od množičnega financiranja ter razvoja družbeno koristnih projektov do vpliva oblikovalskih odločitev na ljudi. Poleg tega bodo na festivalu podelili že 23. nagrade ADC*E najboljšim delom v evropskem oblikovanju in oglaševanju.

Več informacij o festivalu najdete na tej spletni povezavi.