• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Regionalna konferenca za promocijo in napredek interneta Spark.me na črnogorski obali

V črnogorski Budvi bo 19. in 20. junija že drugo leto zapored potekala regionalna konferenca Spark.me, posvečena promociji in napredku interneta, ki jo organizira podjetje doMEn, registrar črnogorske nacionalne domene .me. Med štirinajstimi mednarodnimi predavatelji, ki se bodo posvetili raznolikim temam, od poslovnih modelov in vodenja podjetij do digitalnega marketinga, je tudi slovenski predstavnik Jure Mikuž, ustanovitelj sklada tveganega kapitala RSG Capital.

V sklopu konference Spark.me bo potekalo tudi tekmovanje za start-upe.

Med drugimi govorci organizatorji izpostavljajo še podjetnika iz Silicijeve doline Tonyja Conrada, ustanovitelja spletne storitve About.me, Alfa Rehna, profesorja inovacij in podjetništva ter vodje Katedre za management in organizacijo Univerze Abo Akademi na Finskem, Dina Dogana, ustanovitelja platforme Triberr, ter avtorja in predavatelja Scotta Berkuna.

V sklopu konference Spark.me bo potekalo tudi tekmovanje za start-upe –zmagovalec bo v začetku septembra letos odšel v San Francisco in se predstavil na dogodku TechCrunch Disrupt SF Startup Alley. Start-upom v začetni fazi bo namenjena brezplačna šola StartUp, kjer se bodo udeleženci dvodnevnega izobraževanja poučili o temah, kot so od ideje do biznisa, razvoj in značaj tima, osvajanje tržišča, življenjski cikel start-upa in modeli financiranja start-upa.Glavni predavatelj bo John Biggs, urednik revije TechCrunch za vzhodno obalo ZDA.

Kot pravi Nataša Đukanović, direktorica marketinga v podjetju doMEn, ki organizira konferenco, so si za enega od ciljev svojega programa družbeno odgovornega poslovanja zastavili podpiranje internetne skupnosti v regiji in vzpodbudo pri razvoju črnogorske start-up scene. »Poslanstvo konference Spark.me je izboljšanje regionalne kakovosti življenja ljudi z dvigom ravni zavesti o internetu in njegovimi možnostmi skozi izobraževanje, tekmovanje in druženje,« je dodala Đukanovićeva.