• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Strokovnjakinja za tipografijo in informacijsko oblikovanje Sue Walker v Ljubljani

V okviru projekta ALUO Design Talks in v sodelovanju z ZRC SAZU med 23. in 26. aprilom v Ljubljano prihaja prof. dr. Sue Walker, vrhunska britanska strokovnjakinja za tipografijo in informacijsko oblikovanje. Walkerjeva je tudi avtorica številnih knjig s področja oblikovanja knjig za mlade in direktorica novoustanovljenega izobraževalnega centra za doktorski študij Design Star Doctoral Training Centre z Oddelka za tipografijo in grafično komunikacijo na Univerzi v Readingu v Veliki Britaniji.

Prof. dr. Sue Walker.

V času svojega gostovanja v Ljubljani bo Walkerjeva izvedla štiri brezplačna predavanja in razprave. V četrtek, 24. aprila, dopoldne bo predavala o tipografiji za branje otrok in razložila, kako so možne nekatere domneve glede tega, kako otroci berejo, in kako lahko takšne domneve vodijo do napačnih odločitev pri načrtovanju učnih gradiv, opismenjevanju in učenju branja. V večernem predavanju pa se bo posvetila vprašanju, kako razložiti zgodovino in znanost v polju oblikovanja knjig za mlade.

Njeno dopoldansko predavanje v petek, 25. aprila, bo posvečeno informacijskemu oblikovanju in nujnosti njegove uporabe, popoldne pa bo sledila razprava o pomenu in vlogi znanstvenega raziskovanja na področju oblikovanja.