• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Amazonka Pika Von Teese Orleanska

Konec januarja sem se s kolegicami iz Grey Ljubljana na Portugalskem udeležila dvodnevne delavnice za ženske, z naslovom Shine 4 Women. Ko sem izvedela, da se bo delavnice udeležilo kar 100 Greyevih žensk, me je pošteno zvilo. Misel na pretirano koncentracijo estrogena, progesterona in drugih hormonskih mešanic na sto in nekaj kvadratnih metrih mi je povzročila hudo vrtoglavico.

Takoj sem vklopila svoj zavorni sistem in na Portugalsko odpotovala polna predsodkov, dvomov ter pripravljena na pobeg v sili. Ko smo prispele v legendarni Algarve na jugu Portugalske, kjer je potekala delavnica, je stisko hitro omililo dejstvo, da se nahajamo v sanjskem Sana resortu, kljub dejstvu, da v hotelu biva le 100 gintonika že(l)jnih žensk.

Več žensk za boljši posel

Ni skrivnost, da imajo danes najuspešnejša podjetja sveta enakovredno razmerje spolov na vodstvenih položajih. Raznolikost spolov znotraj organizacijpovečuje raznobarvnost idej, z upoštevanjem različnih pogledov in pristopov pri reševanju poslovnih izzivov. Podjetja, ki jih vodijo ali soupravljajo ženske, imajo dokazano večjo finančno rast, višjo moralo, močnejše vrednote, privlačijo bolj raznolike talente in uživajo večji ugled.

Po zadnji raziskavi inštituta IPA v največjih kreativnih agencijah sveta danes raznolikost spolov ni več tako problematična, saj je delež med spoloma skoraj poenoten. Približno 51 % delovnih mest zasedajo moški in 49 % ženske. Številke pa niso tako optimistične, ko pogledamo delež žensk na izvršilnih in vodstvenih položajih, kjer je razmah med spoloma še vedno zelo visok.

Zaveznice, ne tekmice

Shine 4 Women je program, ki ženskam na različnih položajih pomaga zgraditi osebno vizijo za uspeh, da lahko dosežejo najvišje položaje v organizacijah in s tem pripomorejo k večji raznolikosti vodstvenih kadrov. Tudi v poslu kreativnih komunikacij.

Takoj ko sta se na odru dvorane, kjer je potekala delavnica, pojavili mentorici programa Anna Barez Brown in Caroline Whaley, mi je bilo jasno, da lahko plan o pobegu kar takoj opustim. Bili sta neposredni, človeški, brez dlake na jeziku in osvežujoče resnični. Od nas sta zahtevali takojšen odziv, popolno pripravljenost na delo in pametne telefone na »off«. Brez izjem. Preden smo začele z delom, smo se soglasno zavezale pravilom dela, ki smo jih zapisale skupaj. Spoštuj sogovornico, poslušaj, ne sodi, bodi iskrena, bodi neustrašna, bodi zaveznica, je le nekaj izmed skupaj napisanih pravil. Že po prvi vaji sem se počutila popolnoma gola v družbi neznank. Le v nekaj urah se je moj ego prepustil razgaljenosti in začela sem uživati v svoji ranljivosti.

Povezana energija stotih žensk pa je namesto predvidenih muk prinesla nepozabno izkušnjo pristnosti, ki mi je dala veliko misliti.

Ženske največkrat druga drugo obravnavamo kot tekmico in ne zaveznico. Tekmujemo za žaromete na vseh področjih življenja in pozornost moških, tako v osebnem kot tudi v poslovnem življenju. Medtem ko za naše karierne nepravice vedno znova krivimo moške (največkrat žal še vedno upravičeno), nas na poti do vrha velikokrat spotakne prav ženska.

Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da ni močnejše naveze od žensk, ki postanejo brezpogojne zaveznice. Ženske kot prave zaveznice lahko v organizacijah ustvarimo kolektivno zavest, ki podira meje pričakovanega. Na poti do začrtanih ciljev delujemo povezovalno in ne izključujemo nikogar. Skupaj smo besne, glasne, ranljive, srčne, razumevajoče, nepopustljive ali neustrašne. Resnične in neustavljive. Gonilna sila za celoten kolektiv.

Kot tekmice pa smo žal nagnjene k prerivanju, ki lahko uniči ravnovesje še tako močnemu kolektivu in znižuje možnost rasti vsem vpletenim. Zato je pomembno, da kot ženske to dejstvo ozavestimo in tekmico raje spremenimo v svojo zaveznico.

Amazonka Pika Von Teese Orleanska

V eni izmed zadnjih vaj delavnice na Portugalskem smo druga drugi napisale motivacijsko oznako z imenom osebnosti, ki deluje kot inspiracija v prihodnosti.

Tako smo Katja, Sabina, Špela in Petra v le nekaj minutah postale amazonka, Pika nogavička, Ivana Orleanska in Dita Von Teese.

Še isti dan zvečer se nam je na otvoritvi uradnega dela konference Grey Europe pridružilo še 100 moških. Medtem ko sem radovednim kolegom iz Nemčije v hecu razlagala, da smo se prerivale v blatu in tekmovale za naziv Miss mokre majice, sem opazila, da je energija med puncami popolnoma drugačna kot prvi dan, ko smo se zadržane prvič srečale v dvorani Atlantik. Med moške smo se dvignjenih glav pomešale kot Michelle Obama, Reese Witherspoon, Sade, Sharon Stone, Maya Angelou, Cindy Gallop, Ellen in druge neustrašne ženske. Bolj kot to, da smo v sebi znova našle posebno moč, ki nas bo poganjala še kar nekaj časa, pa se me je dotaknilo dejstvo, da je v tako kratkem času med nami nastala tako močna in resnična vez.

Ko sem se vrnila nazaj k svojim puncam, mi je bilo vse jasno. Pomembno je, da smo igrive in si tako kot Pika ne dovolimo nikoli odrasti. Pomembno je, da smo močne, neustrašne in si tako kot Ivana upamo pisati zgodovino. Pomembno je, da vsak dan znova v sebi prebudimo zapeljivko Dito. Še bolj pomembno pa je, da smo kot prave amazonke vedno povezane in enotne. Kot Amazonka Pika Von Teese Orleanska.

Kolumna je bila prvotno objavljena v februarski, 441. številki MM-a. Na spletu objavimo le 20 odstotkov člankov iz revije. Na MM se lahko naročite na i[email protected]