• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kako v marketingu dolgo živeti in ostati mlad?

Živeli so zdravo. Veliko so se gibali. Jedli organsko hrano. Dihali čist zrak. Pili čisto vodo. A v kameni dobi so dočakali samo trideset let. Nekaj je narobe s tem konceptom zdravega načina življenja.

Česa se ne da kupiti? In katerih potreb marketing ne more zadovoljiti?

Tega, da nekdo nosi tvojo bolezen in bolečino, se ne da kupiti. Tako je v zadnjem intervjuju povedal pokojni Steve Jobs, na čigar iPadu pišem to besedilo. Pet let je z vrhunskimi zdravili vlekel življenje z rakom trebušne slinavke. Običajno takšni bolniki najdlje doživijo eno leto. Kljub »zilijonom« bogastva ga je dočakala tuzemska smrtnost. Saj veste, Steve Jobs je utelešenje marketinga. Če ni dovolj potreb, si jih pač izmisliš. In si izmisliš iPad in iPhone. Tablični računalnik in tablični telefon.

Zaposleni lahko zamrznejo spermo in jajčeca

Ker s prvo hčerjo ni govoril in jo dolgo časa celo zanikal, je bil njegov pravi otrok pač Apple. Jobs je umrl leta 2011. Pred smrtjo si je zaželel nekaj igračk. Barko za več deset milijonov dolarjev in kolosalno poslovno zgradbo za dvanajst tisoč zaposlenih na sedežu podjetja v Cupertinu v Kaliforniji. Vseljiva bo te dni. Na sedemsto krat tisoč metrih. Stala bo pet milijard dolarjev. Ko so delničarji protestirali proti tej potrošnosti, je vodstvo Appla odgovorilo, da je to samo 2 odstotka likvidnih rezerv Appla, ki znašajo čez dvesto milijard dolarjev. Rezerve Appla so več kot dvajsetkrat večje kot slovenski proračun. V poslovni zgradbi bodo zaposleni pili reciklirano vodo, energijo pa pridobivali iz solarnih panelov na strehi. Posadili so sedem tisoč dreves. Pika na »i« pa je, da otroci zaposlenih niso zaželeni. Prav tako ne nosečnosti. Lahko pa zaposleni, kar med službo, zamrznejo spermo ali jajčeca, če bodo kdaj v prihodnosti, ko ne bodo več zaposleni pri Applu, želeli otroke.

V socializmu več orgazmov

Saj ni čudno, da je New York Times te dni objavil študijo, ki argumentira, da so v socializmu Vzhodne Evrope ženske doživele dvakrat več orgazmov kot danes. In bile veliko bolj zadovoljne in zadovoljene. Objavlja celo neko študijo s konca osemdesetih, z začetka devetdesetih let, ki primerja število ženskih orgazmov med tedaj vzhodnimi in zahodnimi Nemkami. Vzhodne Nemke so doživele dvakrat več orgazmov. Res, da so imele zahodnjakinje v gospodinjstvu vse tiste aparate za pomoč, ki jih ne potrebuješ, je pa dobro, da jih imaš, kot na primer razni mešalniki, strojčki za kruh … in jim na Pohorju pravijo »mašina za čebele fukat«, a so imele vzhodnjakinje več časa za seks. Danes pa, da ženske preživijo, morajo tako garati, da zvečer preprosto padejo v posteljo. In nimajo več ne časa ne volje za partnerja, ne on zanje. Nič pa ni New York Times zapisal, kako je z orgazmi v socialistično kraljevi Severni Koreji. Je pa logično, da več kot ima družba časa, več je seksa. Pred prihodom Evropejcev na Novo Zelandijo so Maori vsak drugi ali tretji dan praznovali kakšen praznik ljubezni. Ker je bilo hrane v izobilju in se za skoraj nič ni bilo treba pretegniti, so se ljubili vsi z vsemi. Vsak je imel ob svojem partnerju nasprotnega spola še najmanj enega partnerja istega spola. O tem so pisali prvi katoliški misijonarji.

Spolne robotke

Zato ne čudi, da je v taisti Applovi Kaliforniji začela rasti prodaja spolnih robotov. Proizvajalec jih ponuja za deset tisoč dolarjev. Nekateri, pardon, nekatere so zmožni in zmožne celo orgazmirati. Pravi pa proizvajalec, da je njegov izdelek družbeno koristen, ker se nekateri njegovi kupci celo poročajo z roboti, pardon, robotkami. In tako je, tako proizvajalec, veliko manj nesrečnih in samomorov. Pa še odgovarja ti ne nazaj, ko nočeš.

Pet milijonov za svetovno vlado

Neki upokojeni Šved, ki je na borzi obogatel, potem ko je emigriral iz Madžarske, je te dni razpisal nagrado za novo svetovno ureditev. In za pravila nove svetovne vlade. Razpis velja do konca 2017. Ne bo čudilo, če bodo med predlogi takšni z manj prava in več ljubezni.

Saj veste, kaj je največja novica iztekajočega se poletja

Ne, niso tiste naddojčne kopalke, ki pokrijejo samo zgornji del ženskega oprsja in bradavice. Spodnji del tega telesnega uda pa pustijo odprt. Tudi ne, da je Anthony Scaramucci, nekdanji broker z Wall Streeta in nekajdnevni piarovec Donalda Trumpa, odletel, ker ima večji ego od samega predsednika. Največja novica je Applova barka. Omenjeni superbogati tajkun, izumitelj in napovedovalec prihodnosti Steve Jobs si je pred smrtjo omislil mega jahto, vredno zilijon zilijonov. In ko je barka, nekaj let po smrti lastnika izplula, je seveda prispela na morje Adrijansko. S soprogo omenjenega utemeljitelja Appla na krovu. Pardon, bivšo soprogo. Pravzaprav vdovo. Ki je na počitnice z Jobsovo barko peljala svojega novega ljubimca. Novega tipa. »Loverja«.

Samo tisti denar je dober, ki se zapravi. Samo ta šteje. 

Članek je bil objavljen v septembrski, 435. številki MM-aNa spletu objavimo le 20 odstotkov člankov iz revije. Na MM se lahko naročite na [email protected].