• Facebook
  • Twitter
  • RSS

FM: »Še vedno upamo, da pozno pomladanska sezona dogodkov ni popolnoma odpovedana«

V FM Agenciji po besedah direktorja Jake Gornika ne beležijo odpovedi večjih dogodkov, a s partnerji vseeno iščejo nadomestne termine. Tudi njemu smo zastavili enaka vprašanja kot prejšnjim sogovornikom iz agencij za organizacijo dogodkov.

»Sproti spremljamo, kaj se dogaja pri nas in,kot smo zasledili, tudi država pripravlja različne ukrepe. Verjamemo, da bo nekaj sredstev za sanacijo stanja namenila tudi segmentu prireditvene dejavnosti, če bo to potrebno,« pravi Jaka Gornik.

Kaj za poslovanje vašega podjetja pomeni vladni ukrep, po katerem je treba odpovedati vse prireditve z nad 100 udeleženci? Koliko dogodkov ste tako že morali odpovedati?

Iz dneva v dan se situacija spreminja in ta trenutek lahko rečemo, da so vse aktivnosti ustavljene in potencialno prestavljene na poznejše mesece. Še vedno upamo, da pozno pomladanska sezona dogodkov, torej konec maja in začetek junija, ni popolnoma odpovedana in da bodo ukrepi, ki smo jih sprejeli na državni ravni, padli na plodna tla, ter se bomo v nekaj tednih vrnili v ustaljene življenjske ritme. S partnerji smo še zmeraj v stiku in iščemo primerne termine za izvedbo dogodkov ter rešitve za nastalo situacijo. Vsekakor kar nekaj izpada prihodkov na ta račun bo. Največ se nam bo mogoče poznalo zaradi odpovedi dveh večjih korporativnih festivalskih dogajanj, ki bi jih morali narediti na Hrvaškem. Tam so vse aktivnosti ustavljene, meja je zaprta.

Kakšne ukrepe ste morali ob tem sprejeti v vašem podjetju?

V tej fazi smo sprejeli odgovoren ukrep in začeli delati od doma. To pomeni, da je ekipa dosegljiva za partnerje in podizvajalce preko elektronskih sporočil ali mobilnih telefonov. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi in z odgovornimi dejanji vsi skupaj vplivamo na izboljšanje stanja. Pripravljene imamo tudi različne scenarije, ki bodo prišli v poštev le v primeru, da se zadeve veliko bolj zaostrijo oziroma podaljšajo.

Ali pričakujete, da vam bo država na kakršen koli način lahko povrnila škodo, ki je nastala zaradi te neljube situacije? Kakšne ukrepe sicer pričakujete na vladni ravni?

Sproti spremljamo, kaj se dogaja pri nas, in, kot smo zasledili, tudi država pripravlja različne ukrepe. Verjamemo, da bodo sredstva za sanacijo stanja namenjena tudi segmentu prireditvene dejavnosti, in sicer v obliki davčnih olajšav, subvencij prispevkov zaposlenih, nepovratnih sredstev…. Smo v stiku z odgovornimi organi, ki nam lahko priskočijo na pomoč z informacijami v primeru, da jih bomo potrebovali. Sicer pa kot organizatorji dogodkov z odprtimi rokami in zelo pozitivno sprejemamo trenutne ukrepe države, čeprav so boleči za kratkoročne finančne odzive v gospodarstvu. S takšnimi ukrepi bomo lahko hitreje stabilizirali stanje in s tem dolgoročno zmanjšali vpliv na situacijo v gospodarstvu.