• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Delček Golovca v središču Ljubljane

Pri ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je mimoidoče v zadnjem mesecu nagovarjal skrivnostni plakat, dobesedno obdan z zelenjem. »Draženja« je zdaj konec, saj smo izvedeli, da gre za oglas za večstanovanjski projekt Devana park podjetja Rezona v sodelovanju z nepremičninsko agencijo Stoja nepremičnine, ki bo stanovanja tudi tržila. Plakat je zasnovala agencija AV studio, njihov kreativni direktor Jure Tovrljan pa nam je pojasnil, čemu zelenje in slogan »Center mesta je točno to, kar potrebujem oddih v naravi.«

V prispevku »Plakat, obdan z zelenjem« smo se spraševali, kaj želi takrat še neznani naročnik oglasa pravzaprav povedati. Plakat je mimoidoče med drugim obveščal, da je vprašanje o razdvojenosti med središčem mesta in naravo odveč, saj imajo lahko oboje. Kot pravi Jure Tovrljan, je dilema »Narava v mestu, mesto v naravi« tam z razlogom.

Iz katere ideje izhaja kreativna rešitev akcije?

Devana park je stanovanjska soseska, ki leži v središču Ljubljane, a hkrati v zaledju Golovca. Rešitev za vse razdvojene, ki bi želeli oboje. Pri snovanju smo razmišljali, kako v strogi center mesta, kjer se dnevno zadržuje ciljna skupina, pripeljati delček narave in s tem na kreativen način sporočiti glavne prednosti soseske. V prvi fazi smo v strogem centru, ob Dunajski cesti, postavili plakat in nanj pripeli delček Golovca. Pred plakatom smo s pomočjo Semenarne Ljubljana namreč posadili vrsto dreves in grmičevja. Prva faza je bila samo osnova za nadaljnjo komunikacijo in je, brez pripisa Devana park, samo »dražila«. Kreativno smo zapeljali tudi sporočilo, ki je v eni povedi združilo dva različna interesa in s svojo nenavadnostjo oziroma nepravilnostjo dodatno zmotilo mimoidoče: »Center mesta je točno to, kar potrebujem oddih v naravi.«

Zakaj ste se odločili ravno za uporabo zunanjih oglasnih površin? Je bilo s tem medijem najlažje oziroma najučinkoviteje pritegniti pozornost?

Zunanje površine so, poleg digitalnega oglaševanja, v prvi fazi najbolje služile svojemu namenu – »dražiti« in s tem v javnosti sprožiti radovednost ter pritegniti pozornost potencialnih kupcev in najemnikov.

Kako odmevna je bila po vaših ocenah »dražilna« faza? Je dosegla svoj namen, t. i. dvig pozornosti?

Sicer je v »teasing« fazi težko meriti odmevnost same kampanje, smo pa bili priča številnim pozitivnim odzivom. Več rezultatov bo vidnih v nadaljevanju.

Kaj sledi po zaključku kampanje? Bodo dodani še kakšni drugi kanali komunikacije, boste komunikacijo zadrževali oziroma širili na družbenih omrežjih?

S prvo fazo smo komunikacijo šele dobro napovedali. Sledi premišljeno ciljana in pretežno digitalna kampanja, ki bo skozi prodajni lijak nagovarjala ciljno skupino. Gre za kontinuirano kampanjo, ki se bo, glede na povpraševanje, agilno prilagajala trgu in sledila zastavljenim ciljem.