• Facebook
  • Twitter
  • RSS

10 tvitov z Matejem Praprotnikom

Veliko je razlogov za obisk 06. Diggita. Eden med njimi je Matej Praprotnik. Moderator letošnje konference brez dvoma spada med najbolj duhovite tviteraše (@praprotnix) pri nas. Za nas je komentiral deset izbranih tvitov, ki jih je objavil v zadnjem času in so nam bili še posebej všeč. Kaj Hrvati merijo v kilometrih, Slovenci pa v centimetrih? Lahko za avtodom najamete stanovanjski kredit? Berite naprej.

Foto: Peter Giodani za Goodlife

A za avtodom lahko najameš stanovanjski kredit? #samvprašam

Razmišljam, da bi počasi zamenjal 11 let star avto. Ker so obrestne mere za nakup stanovanja ugodnejše, bom najverjetneje kupil avto, ki hkrati rešuje stanovanjsko stisko in za katerega bom lahko uveljavljal stanovanjski kredit. Pa enoprostorci? To je ista kategorija kot garsonjere. 

Menda skoraj nihče ne uporablja Facebook stories. Kar je še vedno več folka kot uporabnikov Snapchata :)

Ne morem se načudit, kako brezsramno Facebook kopira Snapchat, na Instagramu,v Messengerju in zdaj še v Facebook aplikaciji. Po drugi strani pa se sprašujem tudi o številu uporabnikov Snapchata. Za Slovenijo nimamo natančnejših podatkov, pa tudi mladih občinstev ne raziskujemo dovolj dobro.  

Vreme za kolesarje: redakcija je zaključila delo. Nove podatke pričakujte, ko bo konec zime.

Vsak dan in v vsakem vremenu se odpeljem v službo s kolesom. Razmišljam, da bi svoje navdušenje zapakiral v vseslovensko kampanjo, katere začetki so prav tviti "Vreme za kolesarje!" Najdi me na Twitterju, sledi mi na kolesarski stezi. Dost so zrukane v Ljubljani.  

Z avtohišo Rodex sem zelo zadovoljen, edino radio mi vedno prestavijo na Radio 1. Tega pa ne znajo popravit.

V avtu poslušam Radio Slovenija in podkaste. Na glas ugibam, zakaj mehanik vztrajno prestavlja na Radio 1, ko ga imam na rednem servisu. Je to marketinški pristop in dogovor? Ja, zamenjajte jermen, tekočine, olje, o menjavi radia pa nismo pogovarjali. Ali pa vsaj prej pokličite, kot za vsako drugo menjavo. 

Našel sem beležko iz časa pred Twitterjem. Zanimivo, polna je tvitov.

To je eden izmed razlogov, da mi je Twitter od vseh družabnih omrežij najbolj pri srcu. Nekoč sem jih interpretiral v jutranjem programu, zdaj jih pišem na Twitterju. Na srečo knjige z aforizmi niso več aktualne.  

Katero čustvo paše k razvedrilu? Na televiziji - žalost.

Provokacija. Ali ste gledali Evrosong? To je lahko tudi žalost, ko se Omar ni uvrstil v finale oddaje. Twitter sicer ljubi Evrosong in žalost ni prevladujoče čustvo. Prej veselje in navdušenje. Omar, naber si izkušenj, na #evrosong te bomo poslali še tretjič!

Hrvati jo merijo v kilometrih, Slovenci v centimetrih. Kaj je to?

Odgovor: Sreča.

Želimo si dostopa do mednarodnih voda, do takrat, ko ga bomo dobili, pa bomo kopensko mejo s Hrvaško že povsem zaprli z žičnato ograjo. Človek mora živeti tukaj in zdaj, da bi to lahko verjel. Sicer pa verjamem, da nič na tem svetu ni samoumevno in da se je treba za pravice boriti tudi, če jih že imamo. Turčija. 

Voznik je iz neznanega razloga vozil po omejitvah.

Tega pa res ne razumem. Pa ljudi z nalepko Otrok v avtu, ki NE upoštevajo znakov in omejitev. SIcer menim, da je pamet enakomerno razdeljena med voznike, pešce in kolesarje in da ni posrečeno, če se jeziš na eno kategorijo. Jaz sem pešec, kolesar in voznik avtomobila.  

A se še komu zdi, da je Slovenija odprla okno brez beleženja zgodovine?

Napake se ponavljajo, pa se sprašujem, ali se iz njih res ničesar ne naučimo. Primerjaj proteste proti TEŠ 5 leta 1987 in proteste proti TEŠ 6 leta 2012. Ne bom presenečen, če bomo gradili tudi TEŠ 7. Da o cepivih raje ne bi. No, pa sem. 

Če je #ema2017 res "največji praznik slovenske glasbe," je to enako kot 8. februar, ko praznujemo smrt pesnika. #ema2017 / Oglasi med #ema2017 so kot oglasi med #SuperBowl. Edino, kar si zapomniš.

Kot pravim, EMA mi je pri srcu tudi zato, ker je tvitabilna in razvedrilna. Jaz se zabavam in kolegi na Twitterju tudi. Tam iščem predvsem duh Terryja Wogana. Upam, da bo Eme na Valu 202 prihodnje leto še več.