• Facebook
  • Twitter
  • RSS

FerFud Top Dog: kako so znani obrazi prerodili legendarni hot dog

S FerFudom, tovornjačkom z ulično hrano, je trgovsko podjetje Hofer v sodelovanju z agencijo Saatchi&Saatchi Ljubljana, na slovenske ulice pripeljalo urbano kulinariko in jedi, pripravljene iz kakovostnih sestavin po »fer« ceni. Dostopna ulična kulinarika se je tako že peto leto zapored prepletala z dobrodelnostjo.

Kratek opis akcije: Kulinarično-dobrodelni projekt FerFud se je po uspehu lanske BBQ-turneje v letošnji sezoni posvetil »legendi« ulične prehrane, hot dogu. Navdih za izvrstne okuse so tudi tokrat prispevali znani obrazi, med njimi veganska kuharica Tereza Poljanič, pevec in igralec Klemen »Clemens« Mramor, rolkar Timotej Lampe Ignjić, osebna fitnes trenerka Nives Orešnik, pevec skupine Los Ventilos Urban Sever, stand-up komik Tin Vodopivec, pevka Gaja Prestor, rokometaš Luka Žvižej ter akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič. Pri uresničitvi njihovih idej so jim pomagali pri gostinstvu Jezeršek, s svojimi predlogi pa so sodelovali tudi sledilci na Facebooku. Iz kakovostnih sestavin iz trgovin Hofer je nastalo 12 mesnih, ribjih in zelenjavnih »top dogov«. Kot trdijo organizatorji, so jih obiskovalci 37-ih dogodkov po vsej Sloveniji pojedli več kot 5400.

Na voljo so bili po »fer« ceni, ki ji je vsakdo po svojih zmožnostih lahko dodal še prispevek za otroke v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Prav tako je bilo možno plačilo z objavo na družbenih omrežjih, in sicer z inovativnim in preprostim načinom plačila s QR-kodo, ki jo je posameznik prejel z objavo vsebine, povezane s FerFudom, na svojem profilu na Facebooku ali Twitterju. Skupno so obiskovalci letos prispevali 4.650,39 evra, kar je znesek donacij v petih letih projekta povečalo na skupno več kot 53.000 evrov.

Kulinarično popotovanje se je s finimi grižljaji, izborom naj »top doga« in koncertom glasbene skupine Xequtifz, končalo 2. oktobra 2019 na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane.

Elementi akcije: tovornjak na dogodkih, družbena omrežja, tiskani oglasi, zunanje oglaševanje, medijsko partnersko radijsko oglaševanje, vplivnostni marketing, lastno spletno mesto, odnosi z mediji, interna komunikacija, spletno oglaševanje

Predstavniki naročnika: Mojca Kastelec, Andrej Hrovat, Nastja Ižanc in Polona Stanovnik

Direktorica naročnika v agenciji: Špela Petač

Izvršni kreativni direktor: Toni Tomašek

Vodja projekta v agenciji: Sanja Radič

Asistenti projekta v agenciji: Petra Ajdovec, Anja Kopač in Simon Poles

Kreativni direktor: Aleš Kočevar

Tekstopisci: Zmago Žnidaršič, Aleš Kočevar in Klemen Bobnar

Umetniški direktor: Mitja Grebenjak

Oblikovalci: Jasna Vejselovič, Tjaša Delak, Matjaž Škufca in Boštjan Majcen

Odnosi z mediji: Urška Jakša, Manca Kodermac in Vanja Žižič (MSL)

Družbeni mediji: Karmen Havliček, Lara Begić in Marija Stojkovska (MSL)

Medijski agenciji: Starcom in iPROM

Spletno mesto: Spletna postaja

Produkcijska hiša: SquareME

Fotografi: Manca Jevšček, Urša Premik in Tomaž Kos

Trajanje akcije: junij – oktober 2019

Avtor: Saatchi&Saatchi in MSL
Naročnik: Hofer

Oceni